Categorieën

Service

Doe-Mee-Markt: ‘Een goede dag om Samen Maassluis te zijn!’

Doe-Mee-Markt: ‘Een goede dag om Samen Maassluis te zijn!’
Nieuws

Doe-Mee-Markt: ‘Een goede dag om Samen Maassluis te zijn!’

  • Janneke Noordermeer
  • 04-05-2023
  • Nieuws
Doe-Mee-Markt: ‘Een goede dag om Samen Maassluis te zijn!’

Foto: Samen zijn wij Maassluis

MAASSLUIS - Ruim 1.200 bezoekers wisten de Doe-Mee-markt in Theater Koningshof afgelopen maandag te vinden. Bezoekers maakten kennis met de ruim vijftig organisaties en instellingen die op de markt aanwezig waren of deden een leuke activiteit. Ook Gregor Rensen, de nieuwe, waarnemend burgemeester van Maassluis, greep deze kans: ,,Het is een goede dag om Samen Maassluis te zijn!”

,,Mogen we al naar binnen”, klinkt het een paar minuten voordat de Doe-Mee-Markt eigenlijk van start gaat. De gastvrouw en -jongeren van Theater Koningshof laten de enthousiaste bezoekers natuurlijk met veel plezier binnen. Er is dan ook veel te doen tijdens de Doe-Mee-Markt, die georganiseerd wordt op initiatief van ‘Samen zijn wij Maassluis’: van ponyrijden, lasergamen en geheugentraining tot dansen en toneelspelen. Bezoekers kunnen op deze manier actief kennismaken met de vele organisaties en instellingen die Maassluis heeft op het gebied van cultuur, sport en welzijn.

Samen zijn wij Maassluis

Wethouder Corine Bronsveld is onder de indruk van het aantal organisaties en instellingen die op de Doe-Mee-Markt aanwezig zijn, vertelt zij tijdens de officiële opening. ,,Er is werkelijk van alles te ontdekken en te doen. Ik hoop dat onze inwoners genieten van alles wat Maassluis te bieden heeft op het gebied van cultuur, sport en welzijn. Dit is een uitgelezen moment om elkaar en de vele organisaties te ontmoeten én kennis te maken met de nieuwe burgemeester.”

Dat de dag in het teken staat van ontmoeten, komt voor de nieuwe, waarnemende burgemeester Gregor Rensen goed uit. ,,Het is geweldig om te zien hoeveel organisaties er meedoen en hoeveel mensen zich voor deze dag inzetten. Dit zijn de mensen die betekenis geven aan het begrip ‘samen’. Het is kortom een geweldige dag om Samen Maassluis te zijn!” De burgemeester reikte vervolgens de prijzen uit aan de winnaars van de Samen-zijn-wij-Maassluis-kleurwedstrijd die speciaal voor deze dag georganiseerd werd.

Zichtbaar

De eerste demonstratie van de dag komt van Stijldansclub de Vloot. In de danszaal van Theater Koningshof laten zij de mooiste dansen zien. ,,We willen graag uitbreiden”, legt Liesbeth uit. ,,Als mensen niet weten dat we bestaan, krijgen zij niet de kans om lid te worden. Daarom vinden we het zo fijn om hier te zijn vandaag.” Dat vindt ook computerclub Samen Digitaal Wijzer: ,,Het is belangrijk dat mensen weten wat we doen”, vertelt Pim. ,,We kunnen zoveel voor de inwoners van Maassluis betekenen.”

Stichting Onder Een Dak (Stoed) richt zich vandaag op ‘positieve gezondheid’, een methode die landelijk steeds meer gebruikt wordt, vertelt David: ,,Het geeft snel inzicht in hoe je in je vel zit. Bezoekers zijn er nieuwsgierig naar.” Daarnaast is er veel aanloop bij de kramen van Argos Zorggroep. ,,De fiets en duofiets doen het goed”, merkt Cobi. ,,Het spreekt duidelijk aan. We hebben een duofiets die ons werd geschonken door de gemeente Maassluis. Het is goed om ook hier duidelijk te maken dat deze fiets door iedereen te gebruiken is.”

Vrijwilligers

De sfeer zit er goed in. Dat ziet ook Jacqueline Groeneveld, coördinator van KLiK Vrijwilligers Maassluis: ,,Het is zo druk, het gaat hartstikke goed”, lacht ze. ,,We krijgen allemaal leuke reacties, ook van bezoekers die hier speciaal voor vrijwilligerswerk komen. Het had niet mogelijk geweest deze Doe-Mee-Markt te organiseren zonder de tientallen vrijwilligers die vandaag belangeloos aanwezig zijn en van deze dag een succes maken!”

Wendy Hofman, projectleider van ‘Samen zijn wij Maassluis’, sluit zich daarbij aan: ,,Wat ik zo gaaf vindt, is dat we het voor elkaar krijgen om zoveel organisaties en instellingen op de been te krijgen om deze markt te organiseren. Je ziet dat zij de gedachte achter ‘Samen zijn wij Maassluis’ zich helemaal eigen maken.”

De gemeente Maassluis hoopt dat veel inwoners een leuke dag hebben beleefd op de Doe-Mee-Markt. We zien dat er veel nieuwe ontmoetingen plaatsvonden en hopen dat het de bezoekers inspireert vrijwilliger te worden of zich aan te sluiten bij één van de vele verenigingen die Maassluis rijk is!

KLiK Vrijwilligers Maassluis

Uiverlaan 18, Maassluis

Meer over KLiK Vrijwilligers Maassluis →