Categorieën

Service

Een compliment geef je door!

Een compliment geef je door!
Nieuws

Een compliment geef je door!

  • Redactie
  • 09-03-2023
  • Nieuws
Een compliment geef je door!

Karin Poldervaart (rechts) krijgt een plantje uitgereikt door Bella Compliment (links).

MAASSLUIS - Er waren een hoop vrolijke gezichten te zien in winkelcentrum Koningshoek op woensdag 1 maart tijdens nationale Complimentendag. Bella Compliment deelde daar namelijk de mooiste complimenten uit. Wie wordt daar nou niet blij van?

Tanja Cats, aanwezig als Bella Compliment, heeft speciaal voor nationale Complimentendag de mooiste complimenten verzameld en deelde deze namens ‘Samen zijn wij Maassluis’ uit. ,,Woorden hebben kracht”, vertelt ze. ,,Je moet ze horen om te geloven. Daarom is het belangrijk dat je goede woorden gebruikt.”

‘Je doet het goed’

Maassluizers hebben de mooiste complimenten ingestuurd bij Bella Compliment. Deze zijn op kleurrijke kaartjes gedrukt en werden uitgedeeld. ‘Ik voel me veilig bij jou’, staat er. Of: ‘Jij inspireert’ en ‘Je hebt een gouden hart’. Voor de deelnemer die het mooiste compliment heeft ingestuurd, stond een plantje klaar. Die was voor Karin Poldervaart. Zij stuurde het compliment ‘Je doet het goed’ in.

,,Het komt eigenlijk van mijn man”, lacht Karin. ,,En dat ben ik over gaan nemen. Ik zei het tegen mijn dochter en die gebruikt het compliment nu ook voor haar vriend. Je geeft het compliment dus door, het is besmettelijk! Soms hebben mensen bevestiging nodig, zeker in een moeilijke situatie.” Een compliment doet iets met je brein, vertelt Karin verder. ,,Alles wat je om je heen hoort, ga je geloven. Dat geldt zeker voor kinderen. Dan is het belangrijk om stil te staan bij welke woorden je gebruikt.”

Raakt

Bella Compliment is onder de indruk van het compliment. ,,Het raakt mij de hele tijd! We geven te weinig complimenten aan elkaar. Een paar goede woorden, kunnen een enorme steun in de rug zijn. Van goede woorden krijg je energie.”

,,Woorden creëren je dag, scheppen je dag”, vertelt Bella verder. Daarom heeft zij een belangrijk advies: ,,Plak een aantal complimenten op je spiegel. Laat ze daar een jaar hangen. Dat doet wat met je brein en met je hart. Je zult zien dat het voor een enorme verandering in je leven kan zorgen.”