Categorieën

Service

Een luisterboek in het theater door Kasper van Kooten

Een luisterboek in het theater door Kasper van Kooten
Uit

Een luisterboek in het theater door Kasper van Kooten

  • Redactie
  • 09-03-2023
  • Uit
Een luisterboek in het theater door Kasper van Kooten
MAASSLUIS - Op vrijdag 24 maart 2023 staat Kasper van Kooten in Theater Koningshof met zijn voorstelling Van Kooten en de beat. De voorstelling is een muzikale autobiografie, gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2022 verscheen bij de Bezige Bij. ,,De titel van de voorstelling klopt zó ontzettend goed”, vertelt Kasper. ,,Het is een knipoog naar waar ik vandaan kom. Hij is me op het lijf geschreven, want ik heet natuurlijk zo én het ritme, de drums, de beat… Het is mijn levensader!”

Een luisterboek in het theater

Het boek van Kasper is een even swingende als openhartige vertelling over liefde, familie en een on-verzadigbare behoefte aan muziek. Een uitgelezen kans voor een luisterboek, zou je zeggen. ,,Maar”, legt Kasper uit, ,,Het luisterboek is bewust niet uitgebracht omdat ik dat live in de theaters ga doen, maar dan nog veel rijker dan een voorgelezen luisterboek normaal is.” Livemuziek, zang, comedy, verhalen, foto’s, video’s… Alles komt voorbij! Daarnaast drumt Kasper er uiteraard op los. Ook speelt hij piano, zingt hij en gebruikt hij zijn loop-station. ,,Een fantastisch sample apparaat om live beats mee te maken”, legt Kasper uit.

Zoals je van Kasper gewend bent voeren het verhaal, anekdotes, imitaties en grappen de boventoon. Kasper speelt en zingt een nummer of zeven, samen met topmuzikant Frank Stukker (bas, gitaar, zang), maar voor de rest van de voorstelling vertelt Kasper zijn verhaal. ,,Over hoe ik als jongetje van vijf een droom had, mijn drumstelletje kapotsloeg uit enthousiasme, een nieuw exemplaar kreeg en uiteindelijk als drummer van Acda en de Munnik in Ahoy speelde.”

De ultieme liefdesbetuiging aan het plezier dat muziek geeft

Kasper van Kooten is misschien vooral bekend van tv. Relatief weinig mensen weten dat hij ook succesvol was als muzikant. Zo maakte hij platen met Extince, Bertolf en Candy Dulfer en begeleidde hij Raymond van het Groenewoud op de drums. ,,Van Kooten en de beat is mijn ultieme liefdesbetuiging aan het plezier dat muziek mij geeft!”

Maar is de muziekindustrie dan alleen maar rozengeur en maneschijn? ,,Nee, de platenindustrie is nog altijd, misschien wel op een gedeelde plaats met de tv- en filmwereld, de meest vreselijke industrie die er bestaat. Snelle jongens die zelf weinig kunnen, maar als teken op de huid van talent zitten. Over die types gaat het ook, maar altijd op humoristische wijze. Ellende is toch het best verteerbaar door erom te lachen. Ik vertel met veel openheid en zelfspot hoe ik toch keer op keer opstond en doorging, alles om maar te kunnen blijven drummen!”

Benieuwd geworden naar de voorstelling van Kasper van Kooten? Bestel dan snel kaarten via www.theaterkoningshof.nl! Onder de kaarthouders van de voorstelling wordt het boek Van Kooten en de beat verloot. De winnaar krijgt vanuit Theater Koningshof persoonlijk bericht.

Kasper van Kooten – Van Kooten en de beat
Vrijdag 24 maart 2023
Aanvang: 20.15 uur
Tickets via deze link

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →