Categorieën

Service

Eerste deel geluidsscherm A20 vordert gestaag

Eerste deel geluidsscherm A20 vordert gestaag
Nieuws

Eerste deel geluidsscherm A20 vordert gestaag

  • Redactie
  • 09-11-2020
  • Nieuws
Eerste deel geluidsscherm A20 vordert gestaag

Plaatsen van de kokosschermen (Fotografie: Annette Jansen)

MAASSLUIS - De bouw van het zogenoemde L-scherm, het eerste deel van het geluidsscherm langs de A20 loopt voorspoedig. De afgelopen weken zijn 50 funderingspalen met een lengte van 14 meter de bodem ‘ingetrild’ en nu zijn ook de eerste kokosschermen geplaatst. Naar verwachting is het L-vormige scherm van zo’n 170 meter lengte en 6,5 meter hoogte binnen 3 weken klaar.

Met de realisatie van het L-scherm neemt het geluid van de snelweg direct af zodat bewoners in de omgeving hiervan kunnen profiteren. Op het volkstuincomplex moesten twee tuinders verhuizen naar een andere plek. Dit is in goed overleg met de vereniging en tuinders gegaan.

Tweede deel geluidsscherm

Ook op het traject Kastanjedal-Doornenbuurt komt een geluidsscherm. Volgens wethouder Fred Voskamp was een goede aansluiting van de schermen een belangrijk uitgangspunt: ,,De geluidswering bij Kastanjedal en Doornenbuurt is zo’n 510 meter lang en de schermen zijn 3,5 meter hoog. De geluidsschermen (zogenoemde topschermen) worden geplaatst op de 3 meter hoge, al bestaande geluidswal. De geluidswering van totaal 6,5 meter hoogte sluit aan op het L-scherm. Het uiterlijk is hetzelfde zodat over de gehele lengte een eenduidig beeld ontstaat."

Vergunning

Voor dit tweede deel van het geluidsscherm is een uitgebreide vergunningsprocedure nodig, omdat het niet binnen het huidige bestemmingsplan past. De benodigde onderzoeken zijn afgerond en de benodigde ruimtelijke onderbouwing ligt in concept klaar. Een gedeelte van het traject ligt op het grondgebied van de gemeente Midden-Delfland. Daarom wordt met deze gemeente afgestemd. Na de voorbereidende werkzaamheden en het doorlopen van de vergunningsprocedure wordt gewacht met het werk op de afloop van het broedseizoen (maart-juli). De start van de bouw wordt direct na de bouwvak 2021 verwacht.