Categorie├źn

Service

Eerste Stadskaravaan Festival in de Holierhoek

Eerste Stadskaravaan Festival in de Holierhoek
Uit

Eerste Stadskaravaan Festival in de Holierhoek

  • Ingezonden mededeling
  • 11-04-2023
  • Uit
Eerste Stadskaravaan Festival in de Holierhoek

Zaterdag 15 april – 13.00 tot 17.00 uur – Gratis toegang

VLAARDINGEN - Op zaterdag 15 april vindt de eerste van zes edities van het Vlaardingse Stadskaravaan festival plaats. De eerste locatie waar het gratis toegankelijke festival neergezet wordt is de Holierhoek. Het winkelcentrum aan de Reigerlaan verandert voor één dag in een festivalterrein vol muziek, dans, theater, kunst, eten, drinken en meer! Onder andere Jeangu Macrooy, Peppa Pig, The Suspenders en lokale talenten verzorgen optredens. De rest van het festivalprogramma bestaat uit straattheater, workshops, spelletjes, silent disco, een goochelshow en een wijkproeverij met hapjes van plaatselijke ondernemers. Het volledige programma én alle overige festivaldata zijn te vinden op de website van de Stadsgehoorzaal

Met de Stadskaravaan vieren de culturele instellingen van Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. De Stadsgehoorzaal (theater) nodigt, samen met De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan en Minters (jongerenwerk) iedereen uit om langs te komen voor een onvergetelijk festival in zes wijken van de stad. Elke editie van het festival is anders, maar bestaat altijd uit een combinatie van professioneel aanbod, lokale aanstormende talenten, verrassend locatieprogramma én hapjes en drankjes.

Festivalprogramma

Het gratis toegankelijke festival in de Holierhoek wordt om 13:00 uur spectaculair geopend met straattheater, een live uitvoering van de Stadskaravaan jingle en dans door leerlingen van basisschool ’t Palet Holy o.l.v. Jessica Borsboom (JB Dance). Hierna kunnen festivalbezoekers genieten van optredens door lokale talenten tijdens het Talent Stage, betreden The Suspenders het podium in de rubriek Vlaardingse Vangst én sluit soulzanger Jeangu Macrooy (o.a. bekend van The Passie en het Eurovisie Songfestival) het festival af met een knallende act. De presentatie is in handen van stand-up comedian Rachid Larouz.

Op het festivalterrein worden de bezoekers verder getrakteerd op o.a. een zangworkshop door Villa Voice, de Biebshow door Rotterdamse goochelaar Ollie Quist, een silent disco door DJ duo Blondie & Brownie, praatpaalverhalen over de collectie van het museum met Camie Bonger, een minishow met meet & greet door Peppa Pig, een bus vol videogames en heerlijke hapjes op de wijkproeverij.

De Wijkcrew

Voor de invulling van het programma, horeca en promotie ging de organisatie begin dit jaar tijdens Kick-off bijeenkomsten in gesprek met bewoners, ondernemers en andere belangrijke gezichten uit de wijken. Op die manier wordt de Stadskaravaan hopelijk echt een feest voor iedereen in en om de wijk. Bij iedere kick-off kwam een grote groep enthousiastelingen met diverse achtergronden en veel liefde voor de wijk bijeen om hun wensen, ideeën en suggesties te delen. Als Wijkcrew gingen zij, samen met de organisatie, verder met het samenstellen van een uniek en onvergetelijk programma voor het festival.

Winacties

Rondom de Stadskaravaan worden twee leuke winacties georganiseerd. Allereerst ontvangen leerlingen van scholen in de wijken waar het festival plaatsvindt een speciale Kleurkroon om te versieren. De kroon van Graaf Floris V die het mooiste ingekleurd wordt én ingeleverd wordt op het festival wint een theateruitje met heel de klas.

Daarnaast worden er op het festival ook 20 vrijkaarten voor theater- en concertbezoek verloot onder iedereen die het formulier voor de Wijkproeverij strippenkaart inlevert. Het formulier is te vinden in de Karavaankrant, die verspreid is in Holy-Zuid en te vinden zal zijn op het festivalterrein. Na inlevering van het formulier kan er met de strippenkaart genoten worden van vier gratis hapjes op de Wijkproeverij en maakt men automatisch kans op vrijkaarten voor de Stadsgehoorzaal of De Kroepoekfabriek.

Over de Stadskaravaan

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750. Samen met de culturele partners worden zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. De festivals vinden plaats op:

Zaterdag 15 april:                 Holierhoek aan de Reigerlaan
Zaterdag 6 mei:                    Westwijk bij Wijkcentrum West
Zaterdag 10 juni:                  Ambacht (Babberspolder) op het Van Hogendorpkwartier
Zaterdag 26 augustus:          In de VOP op het Mendelssohnplein
Zaterdag 16 september:       Holy (Hoofdstedenbuurt) op De Loper
Zaterdag 14 oktober:            Westwijk tussen de Albert Heijn en de Dirk

Alle informatie over de Stadskaravaan, de festivaldata en het programma is te vinden via de Stadsgehoorzaal

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →