Categorieën

Service

Elektriciteitskast fontein op de Markt kapot

Elektriciteitskast fontein op de Markt kapot
Nieuws

Elektriciteitskast fontein op de Markt kapot

  • Redactie
  • 06-07-2022
  • Nieuws
Elektriciteitskast fontein op de Markt kapot

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – De elektriciteitskast die de fontein op de Markt aanstuurt, is kapot. Dat blijkt uit de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond.

VVD-raadslid Richard van Scherpenzeel stelde tijdens het actualiteitenhalfuur vragen over de fontein. ,,De schoolvakantie staat bijna voor de deur en iedereen wil gaan genieten van onze mooie binnenstad. Ouders genieten bij één van de horecaondernemers op het terras en de kinderen gaan genieten bij de fontein. Althans, dat is de bedoeling. Ware het niet dat de fontein al maanden niet functioneel is.” Van Scherpenzeel wil weten wanneer de kinderen weer kunnen genieten van een fontein op de Markt.

Wethouder Sjef Evers verklaarde sinds dinsdagmiddag op de hoogte te zijn van het probleem. ,,Het schijnt dat de elektriciteitskast, waar de fontein op aangesloten is, kapot is. De fontein is op 26 april vanwege een evenement afgezet. Daarna bleek dat de fontein niet meer aanging. Inmiddels is gebleken dat de elektriciteitskast volledig vervangen moet worden. We proberen het zo snel mogelijk te repareren.” De wethouder wil bovendien onderzoeken of er gelijk aansluitingen kunnen komen voor elektrische fietsen.

Van Scherpenzeel hoopt dat de fontein het gauw weer doet. ,,Op zaterdag 20 augustus is het leukste waterfeest van Maassluis: Kids Aan de Vlieten. Ik hoop dat we tegen die tijd toch wel echt van de fontein mogen genieten.”