Categorieën

Service

Erespeld van de gemeente voor Riet Barendrecht

Erespeld van de gemeente voor Riet Barendrecht
Nieuws

Erespeld van de gemeente voor Riet Barendrecht

  • Redactie
  • 08-03-2022
  • Nieuws
Erespeld van de gemeente voor Riet Barendrecht

Riet Barendrecht wordt in het zonnetje gezet door burgemeester Haan bij een repetitie van De Vrolijke Noot (Fotograaf: Peter Farla).

MAASSLUIS - Riet Barendrecht heeft maandag 7 maart uit handen van burgemeester Edo Haan de erespeld van de gemeente Maassluis ontvangen. Mevrouw Barendrecht krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij de Maassluise samenleving.

Riet Barendrecht was tientallen jaren de drijvende kracht achter het bijzondere orkest De Kleijne Band. Dit was een orkest voor muzikanten met een verstandelijke beperking. Mevrouw Barendrecht was vanaf 1988 de vaste begeleidster van De Kleijne Band. Zij was bij alle repetities en optredens, zorgde ervoor dat alle instrumenten klaar stonden en dat de muzikanten konden doen waar ze goed in zijn: muziek maken.

De Kleijne Band stopt
Helaas was De Kleijne Band genoodzaakt te stoppen nadat er afgelopen zomer geen vervanger voor mevrouw Barendrecht is gevonden. Riet Barendrecht heeft altijd gezegd dat zij met De Kleijne Band zou stoppen als zij 75 jaar oud is. Dat moment was afgelopen zomer. Gelukkig hebben de meeste bandleden van De Kleijne Band inmiddels een nieuw orkest gevonden. Muziekschool Muziek@Maassluis is namelijk gestart met orkest De Vrolijke Noot.

Jaren actief als vrijwilligster
Naast al het muzikale werk bij De Kleijne Band was mevrouw Barendrecht ook jaren als vrijwilligster actief bij de verzorgingshuizen in Maassluis en bij de orgelconcerten in de Groote Kerk. Riet Barendrecht heeft zich tientallen jaren met hart en ziel ingezet voor de Maassluise samenleving. De erespeld van de gemeente Maassluis is dus een mooie waardering voor dat vele werk.

Erespeld
De erespeld van de gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.