Categorieën

Service

Expositie 'Stages of Beauty' in Tavenu

Expositie 'Stages of Beauty' in Tavenu
Uit

Expositie 'Stages of Beauty' in Tavenu

  • Redactie
  • 27-02-2024
  • Uit
Expositie 'Stages of Beauty' in Tavenu

MAASSLUIS/MAASLAND - In de laatste expositie van dit winterseizoen, getiteld 'Stages of Beauty' exposeren twee Westlandse kunstenaars hun schilder- en beeldhouwwerk met als thema de vrouw in haar natuur.

Voor Corrie Nuijen-Bloem is creativiteit de rode draad in haar leven. Schilderen en tekenen is wel haar grootste en dagelijkse liefde. Corrie werkt het liefst met acrylverf en op grote doeken. Voor deze expositie maakt ze ook wat kleiner werk met houtskoolpoeder en aquarel. Ze vindt haar inspiratie vooral in de natuur en in mensen. Ze is nog steeds - en zal altijd - onderweg zijn om te creëren, zichzelf uit te dagen en te ontwikkelen.

Agnes Esenkbrink is beeldhouwer en schrijver. Zij startte in 2005 met beeldhouwen, naast haar werk als modeontwerper. Haar achtergrond als modestylist heeft grote invloed op haar beeldhouwwerk. Agnes vertelt een verhaal vanuit de positie van de vrouw. Een verhaal over verandering, authenticiteit, intuïtie, ruimte voor ontwikkeling door te durven en te doen. Krachtig en creatief. Dit zelfde thema heeft ze op een geheel andere manier ook beschreven in haar boek: Fast Fashion. In deze expositie laat ze, naast recent werk, ook nog een aantal sculpturen zien die ze vanaf 2017 heeft gemaakt met als overkoepelend thema 'de vrouw en haar ontwikkeling'. Agnes combineert daarin de vrouw en de natuur in een verrassend lijnenspel.

De expositie wordt geopend op vrijdag 1 maart om 20.00 uur door Roy Reichel en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door pianist Noa Ruigrok van de Werve. De werken zijn te zien tot en met 24 maart. Tavenu is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, Pynasplein 5, 3155 VX Maasland. De toegang is gratis.