Categorieën

Service

Extra aandacht voor veilige leeromgeving in Maassluis

Extra aandacht voor veilige leeromgeving in Maassluis
Onderwijs

Extra aandacht voor veilige leeromgeving in Maassluis

  • Redactie
  • 27-10-2023
  • Onderwijs
Extra aandacht voor veilige leeromgeving in Maassluis

MAASSLUIS - ‘Een (school)klimaat creëren waarin alle kinderen en jongeren zich veilig en geaccepteerd voelen’. Dat is het thema van de tweede Onderwijsconferentie in Maassluis die op donderdag 26 oktober plaatsvond in de Koningshof. Ruim 120 beroepskrachten uit de kinderopvang, het basis- en voortgezet onderwijs in Maassluis waren aanwezig om kennis op te doen, uit te wisselen en met elkaar te bespreken.

Wethouder Denise Mulder (onderwijs) opende de Onderwijsconferentie 2023 en is overweldigd door de grote opkomst en het getoonde enthousiasme: ,,Dit laat zien dat het gekozen thema echt de aandacht heeft. Ieder kind verdient een veilige leeromgeving, alleen dan kun je leren en jezelf ontplooien. Een veilige omgeving is voor elk kind anders. Door er met beroepskrachten uit de kinderopvang, het basisonderwijs en voortgezet onderwijs aandacht aan te geven, kennis met elkaar te delen en te bespreken, krijgen we nieuwe en bredere inzichten. Zo maken we met elkaar stappen richting een meer veilige leeromgeving voor kinderen in Maassluis.”

Lezing en workshops

De deelnemers kregen een indrukwekkende lezing van Kees van Overveld, specialist in gedrag en sociaal-emotioneel leren. De deelnemers deden vervolgens mee aan twee workshops waar ze vooraf uit konden kiezen, waaronder: ‘Het lerende brein in een ondersteunend schoolklimaat’ door Wouter Camps, ‘Executieve functies’ door Emiel van Doorn, ‘Traumasensitief onderwijs’ door Team Taal & Cultuur, ‘Coöperatief leren’ door Sofieke Sakko en Juliette de la Mar en nog zes andere workshops.

Onderwijskansenbeleid

Het thema ‘Een (school)klimaat creëren waarin alle kinderen en jongeren zich veilig en geaccepteerd voelen’ is één van de doelen uit het Onderwijskansenbeleid van de gemeente Maassluis. De besturen van kinderopvang en scholen in Maassluis hebben eerder middels een stemming aangegeven aan dit thema extra aandacht te willen besteden.