Categorieën

Service

Extra terrasruimte voor horeca

Extra terrasruimte voor horeca
Winkelen

Extra terrasruimte voor horeca

  • Redactie
  • 31-05-2020
  • Winkelen
Extra terrasruimte voor horeca
MAASSLUIS – De gemeente Maassluis heeft van vijf horecaondernemers in Maassluis de plannen goedgekeurd om hun terras tijdelijk te verruimen. Zes ondernemers hadden een plan goedgekeurd, in één geval bleek de uitbreiding van het terras niet veilig te realiseren.

De terrassen, cafés en restaurants mogen maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. De afgelopen weken zijn de horecaondernemers van Maassluis druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de heropening. Wethouder Sjef Ever is tevreden over de samenwerking met de ondernemers. ,,Het zijn zware tijden. De maatregelen hebben veel impact en vragen veel van onze creativiteit. Het is goed om te zien dat de samenwerking goed is en dat wij met z’n allen proberen er samen zo goed mogelijk uit te komen.”

Zes ondernemers hebben een bij de gemeente een plan ingediend om hun terras tijdelijk te verruimen. Voor vijf van hen heeft de gemeente besloten de plannen goed te keuren en zo meer terrasruimte te creëren voor de periode tot 1 oktober. ,,Natuurlijk gaan die grotere terrassen ten koste van de openbare ruimte. Hier en daar leveren we tijdelijk zelfs parkeerruimte in,” legt Evers uit. ,,Maar wij helpen de ondernemers graag in deze moeilijke tijden die van ons allemaal wat aanpassing en tolerantie vraagt.”