Categorie├źn

Service

Finale Waterweg Cultuurprijs via livestream op YouTube

Finale Waterweg Cultuurprijs via livestream op YouTube
Uit

Finale Waterweg Cultuurprijs via livestream op YouTube

  • Redactie
  • 13-01-2022
  • Uit
Finale Waterweg Cultuurprijs via livestream op YouTube
MAASSLUIS – De finale van de Waterweg Cultuurprijs wordt op 23 januari live uitgezonden via een livestream op YouTube vanuit Theater Koningshof in Maassluis. ,,Dat betekent dat het publiek niet fysiek aanwezig kan zijn, maar wel dat er onbeperkt publiek aanwezig kan zijn. En dat is goed nieuws, want tijdens de livestream krijgen aanwezigen een code waarmee zij kunnen stemmen op hun favoriete finalist”, aldus de organisatie van de Waterweg Cultuurprijs. De finalisten blijven hetzelfde, net zoals de jury en de prijzen (hoofdprijs van €5.000,- en een beeld van Dike Hof, en een publieksprijs van €2.000,-).

De finalisten

  • Bikkel de Haan wil met het project ‘Schilderen aan het Scheur’ een buitenkunstproject opzetten in Maassluis dat zich laat inspireren door de schilders van Parijs. 
  • Met zijn project ‘Schiedam Inside Out’ wil Eugène Biffé Schiedam op de kaart zetten voor jongeren die niet echt weten wat er te beleven of bezoeken valt in deze stad. 
  • Leander Varekamp wil met het fotoproject ‘Zeelieden aan het Scheur’ portretten maken van Zeelieden die werken en/of woonachtig zijn rond de Waterweg.
  • Mahfoud Mokaddem wil een korte film getiteld ‘Première’ maken: over een jonge, dakloze acteur uit de periferie van Rotterdam, gebaseerd op een nacht die hij zelf heeft meegemaakt.
  • Marlies Ruigrok wil een muziektheatervoorstelling genaamd ‘Zócalo’, over het verlangen naar een diepere verbinding met jezelf en met elkaar, geïnspireerd door de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Livestream

De finale vindt dus via een livestream plaats op 23 januari van 15.00 uur tot 16.30 uur op het YouTube-kanaal van de Waterweg Cultuurprijs. Voorafgaand aan de finale hebben de finalisten filmpjes opgenomen waarin zij hun project presenteren. Deze komen op 17 januari op ons YouTube-kanaal, waar jij ze alvast kunt bekijken.