Categorieën

Service

Fonds trekt portemonnee voor ondersteuning sportclubs

Fonds trekt portemonnee voor ondersteuning sportclubs
Nieuws

Fonds trekt portemonnee voor ondersteuning sportclubs

  • Redactie
  • 23-02-2021
  • Nieuws
Fonds trekt portemonnee voor ondersteuning sportclubs
MAASSLUIS - Het Fonds Schiedam Vlaardingen eo. stelt één miljoen euro beschikbaar voor sportverenigingen in de drie Waterwegsteden. Met de financiële steun wil het fonds er voor zorgen dat de verenigingen de Coronaperiode kunnen overleven.

De sportclubs dienen een bijdrage zelf aan te vragen en kunnen doen kiezen uit verschillende mogelijkheden. Het fonds stelt geld beschikbaar voor plannen waarmee de clubs hun toekomst zeker willen stellen. Denk aan het organiseren van activiteiten om leden weer te laten sporten of ten gunste van een breder maatschappelijk doel. Maar bijvoorbeeld ook specifiek voor acties om leden te behouden. Of bijvoorbeeld voor de aanschaf van extra middelen (desinfectiemiddele, schermen) die nodig zijn om hopelijk binnenkort 'Coronaproof' te kunnen functioneren. En het fonds kan bijdragen aan professionele ondersteuning die verenigingen helpen bij het aanvragen van overheidssteun, of bij het beter (op afstand) communiceren met de leden.

Naast verschillende ondersteuningsmogelijkheden kunnen sportverenigingen ook een beroep doen op een renteloze lening van het fonds. Met dat geleende geld kunnen tijdelijke liquiditeitstekorten die door de Coronamaatregelen zijn ontstaan (bijvoorbeeld vanwege ontbrekende barinkomsten) worden opgevangen.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen eo. stelt wel enkele voorwaarden, bijvoorbeeld dat 'de clubs de bestaande overheidsmaatregelen ter ondersteuning heeft benut. Ook moet er contact zijn geweest met de gemeentes. De maximale lening per club bedraagt twintigduizend euro. Het fonds gaat ervanuit dat die over krap twee jaar terugebetaald moet kunnen zijn, maar wil eventueel ook genoegen nemen met een jaar extra voor de terugbetaling.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →