Categorieën

Service

Forse stijging waterschapsbelasting in 2024

Forse stijging waterschapsbelasting in 2024
Nieuws

Forse stijging waterschapsbelasting in 2024

  • Redactie
  • 25-10-2023
  • Nieuws
Forse stijging waterschapsbelasting in 2024

MAASSLUIS - Vandaag werd via een persbericht de Begroting van het Hoogheemraadschap gepresenteerd, de organisatie die onder meer zorgt voor de waterkwaliteit. Met een wel heel opmerkelijke beginzin: ,,Het Hoogheemraadschap van Delfland zet zich vanaf nu extra in om de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren en stelt daar vanaf 2024 ook extra geld voor beschikbaar. Het is een noodzakelijke trendbreuk ten opzichte van eerdere begrotingen omdat de waterkwaliteit in Delfland nog niet goed is’’. Hoezo extra?

Wie wil weten wat dat betekent voor de portemonnee van een huishouden, een- of meer persoons, in Maassluis moet even zoeken naar de cijfers van dit jaar. Zo betaalt een eenpersoonshuishouden in een huurwoning dit jaar €219,60 en in 2024 €239. Een meerpersoonshuishouden dat huurt betaalt in 2023 €417,44 en in 2024 €452. Percentages dus die variëren tussen 8 en 10% en dat is best behoorlijk. Overigens gelden dergelijke percentages ook voor woningeigenaren.

Oorzaken van de hogere uitgaven van het waterschap zijn onder meer de inflatie, de extra kosten voor het verbeteren van de waterkwaliteit en de reserveringen voor de nieuwbouw van de afvalwaterzuivering in Vlaardingen, en de maatregelen die nodig zijn om te voldoen aan de nieuwe Europese Richtlijn Stedelijk Afvalwater. En de gevolgen zijn dus dat uw belasting omhoog gaat.