Categorieën

Service

Francis van Broekhuizen verrast met ‘nieuw’ genre: stand-up-opera

Francis van Broekhuizen verrast met ‘nieuw’ genre: stand-up-opera
Uit

Francis van Broekhuizen verrast met ‘nieuw’ genre: stand-up-opera

  • Advertorial
  • 23-02-2024
  • Uit
Francis van Broekhuizen verrast met ‘nieuw’ genre: stand-up-opera

MAASSLUIS - “Het kan zijn dat zoiets elders al lang bestaat, maar voor Nederland was de première van 'Schandalig mooie opera!' een kennismaking met, of de geboorte van, een nieuw genre: stand-up-opera”, aldus Theaterkrant vandaag. En daarmee slagen Francis van Broekhuizen en Gregor Bak er, na hun succesvolle voorstelling Bij twijfel hard zingen, wederom in het Nederlandse theaterpubliek te verrassen met hun nieuwe voorstelling genaamd Schandalig mooie opera! Op vrijdag 8 maart in de Stadsgehoorzaal te bewonderen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Stadsgehoorzaal.

In Schandalig mooie opera! belicht Francis met haar ontwapenende podiumpersoonlijkheid allerlei grappige, opmerkelijke en belachelijke anekdote, schandalen en vragen uit de operawereld. Zoals het beroemde verhaal over de val van Tosca en de trampoline (Puccini) en de bochel van Rigoletto (Verdi) die soms wel tot onder de billen van de zanger scheen te zakken. Wat gebeurt er verder allemaal achter de schermen? Zijn de verhalen over moeilijke operadiva’s waar? Samen met Gregor Bak als begeleider en componist staat Francis garant voor een muzikale, leerzame, humoristische en en gezellige avond vol prachtige werken van onder meer Verdi, Puccini en Mozart.

In 2004 studeerde Francis van Broekhuizen cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft sindsdien rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar deelname aan televisieprogramma’s zoals Maestro, All Together Now, Ranking the Stars, De Slimste Mens en De Verraders. 

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak met Schandalig mooie opera!
Vrijdag 8 maart – 20.15 uur
Kaarten (€ 27,50 inclusief consumptie) via de Theaterkassa (Schiedamseweg 51, 010 - 434 05 00 en de website van de Stadsgehoorzaal)

 

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →