Categorieën

Service

Furieade gaat door!

Furieade gaat door!
Nieuws

Furieade gaat door!

  • Redactie
  • 16-09-2022
  • Nieuws
Furieade gaat door!
MAASSLUIS - ‘Bloed, zweet, tranen en een paar slapeloze nachten’, maar het gaat eindelijk weer door: de Furieade! Het eerste weekend van oktober vind hét stadsfeest weer plaats in en rond de historische binnenstad van Maassluis.

,,Het organiseren van de laatste twintig procent is tachtig procent van het werk”, grapt Gerard Poot, voorzitter van Stichting Maassluis Maritiem, tijdens het overhandigen van de Furieadekrant aan burgemeester Edo Haan. ,,Bloed, zweet, tranen en een paar slapeloze nachten, maar het is gelukt! Wanneer over twee weken de haven weer volloopt met schepen en we zien de bezoekers genieten, dan is het weer geslaagd. Daar doen we het voor.”

De Furieade kan na drie jaar weer plaatsvinden in Maassluis. Was het niet moeilijk om gemotiveerd te blijven? ,,Nee”, zegt Gerard. ,,Ik heb denk een gennetje in mijn lichaam dat zorgt voor het tegenovergestelde. Als ik zeg dat we iets gaan doen, dan gaan we het doen. Dat merk ik ook bij de andere bestuursleden.”

Burgemeester Edo Haan kreeg de Furieadekrant, die volgende week bij de Schakel wordt geleverd, overhandigd. ,,De hele stad zit erop te wachten”, verklaart de burgemeester. ,,We hebben een mooie zomer vol activiteiten achter de rug, de stemming zit er buitengewoon goed in. Ik prijs het bestuur en ik verheug me erg op de Furieade.”

De Furieade vindt dit jaar plaats van woensdag 28 september tot en met zondag 2 oktober. Het volledige programma vind je HIER.