Categorieën

Service

Gastgezinnen gezocht

Gastgezinnen gezocht
Nieuws

Gastgezinnen gezocht

  • Redactie
  • 12-02-2024
  • Nieuws
Gastgezinnen gezocht

MAASSLUIS - Dierenopvangcentrum Vlaardingen vangt zwerf- en afstandsdieren op om vervolgens een goed tehuis voor ze te vinden. Het werkgebied is Vlaardingen, Maassluis, Midden Delfland, Hoek van Holland, Schiedam en Rotterdam Noord. Vandaag willen we extra aandacht geven aan een bijzonder oproepje:

We zijn op zoek naar extra gastgezinnen voor drachtige poezen, kittens en brekebeentjes.

In onze regio worden de opvangen ieder jaar overspoeld met kittens.

▪️Er worden vooral veel kittens in hun uppie op straat gevonden die nog veilig bij hun moeder hadden moeten zijn. Er zijn ook opvallend veel drachtige poezen buiten, of net buiten bevallen. Helaas worden er ook heel veel dieren gevonden met bijvoorbeeld een gebroken poot. Deze dieren hebben vaak na operatie 6 weken rust nodig en hebben een fijne plek nodig om te herstellen. Om alle dieren goed te kunnen opvangen en socialiseren zijn we op zoek naar extra gastgezinnen.

▪️Ga jij niet vaak op vakantie en ben je niet fulltime buitenshuis aan het werk? Dan is dit misschien wel wat voor jou. Het gaat hoofdzakelijk om zwangere poezen, poezen die recent bevallen zijn of moederloze kittens. Wij zoeken ervaren kattenliefhebbers die thuis de ruimte en de tijd hebben om katten tijdelijk voor ons op te vangen. Mensen die het uiteraard enorm leuk vinden om te doen, en daarnaast ook snappen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is als een kitten ziek wordt of extra zorg nodig heeft. De kittens worden op een leeftijd van 12 weken door ons herplaatst en tot die tijd zijn ze bij jou.


Wat wordt er van je verwacht?

Als gastgezin ben je verantwoordelijk voor de socialisatie, medische zorg (denk hierbij aan bezoekjes aan de dierenarts voor entingen, sterilisatie/castratie) en het monitoren van de groei van de kittens. Kortom, je biedt een veilige plek voor de katten om uit te groeien tot goed gesocialiseerde katten/kittens. Het is noodzakelijk dat er een aparte kamer beschikbaar is zodat moeder en/of kittens zich ook terug kunnen trekken en tot rust kunnen komen. De benodigde materialen worden uiteraard ter beschikking gesteld. Een rijbewijs en eigen vervoer is noodzakelijk voor de bezoekjes aan de dierenarts of om bij ons op locatie benodigdheden op te halen zoals voeding, kattenbakvulling. Je reiskosten kunnen vergoed worden. Je bent bereid regelmatig contact met de opvang te onderhouden en kan instructies nauwkeurig opvolgen. Er is een gezellige groepsapp met alle gastgezinnen om elkaar op de hoogte te houden en informatie uit te wisselen. Eventuele eigen huisdieren dienen in goede gezondheid te zijn, parasietvrij en volledig ingeënt tegen kattenziekte/niesziekte en gesocialiseerd te zijn.

De opvang regelt de selectie- en plaatsingsprocedure en de kennismakingen met nieuwe baasjes vinden in de opvang plaats, daar mag je uiteraard bij zijn.


Wil je ons helpen?

Woon je in de buurt van Vlaardingen en wil je helpen? Stuur ons dan een mail met daarin je contactgegevens, informatie over je thuis-/ gezinssituatie, de aanwezige eigen dieren en je ervaring met katten. Ook lezen we graag voor welk soort opvang je open staat:

🔹Flessenkittens (eerste weken om de 2 a 3 uur flesvoeding geven – ook ’s nachts)

🔹Drachtige poes/ moederpoes met kittens

🔹Katten die moeten herstellen van een gebroken poot of ander letsel

Mail naar [email protected]