Categorieën

Service

Geen nieuwe coronapatiënten in Maassluis

Geen nieuwe coronapatiënten in Maassluis
Gezond

Geen nieuwe coronapatiënten in Maassluis

  • Redactie
  • 14-05-2020
  • Gezond
Geen nieuwe coronapatiënten in Maassluis
MAASSLUIS -  56 Maassluizers zijn positief getest op het coronavirus, 19 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Drie Maassluizers zijn aan het virus overleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. In Vlaardingen zijn er 245 mensen besmet, liggen er 41 in het ziekenhuis en zijn er 25 overleden. 211 Schiedammers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 50 in het ziekenhuis. 22 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 270 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 43.481. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 28, gisteren stierven er 52 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.590 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 27 naar 11.457. Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.