Categorieën

Service

Geen uitbreiding caravanstalling Maassluissedijk

Geen uitbreiding caravanstalling Maassluissedijk
Nieuws

Geen uitbreiding caravanstalling Maassluissedijk

  • Redactie
  • 16-03-2023
  • Nieuws
Geen uitbreiding caravanstalling Maassluissedijk

Foto: Google streetview

MAASSLUIS/VLAARDINGEN – Er zijn nog maar enkele plekjes beschikbaar maar de vraag is blijkbaar groot. Reden dus voor de eigenaar van Poot Caravanstalling aan de Maassluissedijk tussen Vlaardingen en Maassluis om uit te breiden. Een verzoek daarvoor aan de gemeente Vlaardingen is echter afgewezen. De reden? Het past niet in het landschap.

,,Het college van burgemeester en wethouders (van Vlaardingen, red.) heeft het initiatief afgewezen voor uitbreiding van de bedrijfslocatie Maassluissedijk 202’’, aldus het besluit dat deze week werd gepubliceerd. ,,De gemeente hecht grote waarde aan het landschappelijke karakter van het buitengebied. Het in stand houden van natuur en recreatie is vastgelegd in het gezamenlijke beleid van de gemeente, provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en het hoogheemraadschap Delfland’’.

Wie het gebied kent weet dat er al veel verloren is gegaan de laatste jaren; voor de nieuwe tunnel met zesbaanssnelweg moest al veel natuur wijken, het Oeverbos is gedecimeerd, en er vlak achter worden tijdelijke woningen voor zo’n 1000 Oekraïners neergezet. Dat gebied zal daarna waarschijnlijk bestemd worden voor de nieuwe afvalwaterzuivering. Een extra loods voor uw caravan heeft het echter niet gered.