Categorieën

Service

Gemeente onderzoekt twee andere locaties voor vluchtelingenboot

Gemeente onderzoekt twee andere locaties voor vluchtelingenboot
Nieuws

Gemeente onderzoekt twee andere locaties voor vluchtelingenboot

  • Redactie
  • 03-07-2024
  • Nieuws
Gemeente onderzoekt twee andere locaties voor vluchtelingenboot

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis onderzoekt twee alternatieve locaties voor een tweede vluchtelingenboot. Daardoor gaat de geplande informatieavond op donderdag 4 juli niet door en wordt de informatieavond nu op maandag 8 juli gehouden.

Het college wil een tweede vluchtelingenboot aanmeren aan de Burgemeester de Jonghkade in Maassluis. Het college ging hierover met de gemeenteraad in gesprek tijdens een commissievergadering op donderdagavond 27 juni. De uitkomst van de vergadering is dat het college nu eerst twee andere opties nader onderzoekt. Dat zijn de locatie de Noordgeer aan de Heldringstraat en de locatie Hellinggat aan de gemeentewerf van Maassluis.

Aan de locatie Burgemeester de Jonghkade zitten toch wat haken en ogen, bleek tijdens de commissievergadering. Zo zou er een veiligheidsrisico ontstaan bij het in- en uitvaren van de haven en zou het schip, zeker in de wintermaanden, door golven meters op en neer gaan. Daarom onderzoekt de gemeente nu de twee alternatieve locaties.

Het is de bedoeling dat een tweede opvangboot een uitbreiding biedt van 70 opvangplekken. Samen met de Lady Anne aan de Govert van Wijnkade wordt dan plaats geboden aan de opvang van circa 140 vluchtelingen in Maassluis. Het college geeft aan ‘haar verantwoordelijk’ in de opvangcrisis te willen nemen. ,,Wij hebben positieve ervaringen met de opvang aan boord van de Lady Anne en stellen daarom voor om een tweede boot in te zetten om vanuit Maassluis een bijdrage te leveren”, aldus wethouder Sjoerd Kuiper.

De gemeente gaat graag met omwonenden van de Noordgeer en de gemeentewerf in gesprek. En dat kan op maandagavond 8 juli tijdens een informatiebijeenkomst. De informatiebijeenkomst begint om 18.30 uur en vindt plaatst bij de gemeentewerf aan de Heldringstraat 6 in Maassluis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail: [email protected]. Het college spreekt verder over uitbreiding van de opvang met de raad op dinsdagavond 9 juli.