Categorieën

Service

Gemeente reageert op uitzending Radar

Gemeente reageert op uitzending Radar
Nieuws

Gemeente reageert op uitzending Radar

  • Redactie
  • 20-04-2021
  • Nieuws
Gemeente reageert op uitzending Radar
MAASSLUIS – De gemeente Maassluis heeft gereageerd op de uitzending van Radar waarin aandacht werd geschonken aan problemen rond de Wet maatschappelijke ondersteuning. De gemeente meldt een onafhankelijke derde partij naar deze zaak te laten kijken.

Het consumentenprogramma Radar heeft maandagavond aandacht besteed aan misstanden rondom de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. In de uitzending kwam de familie Groot uit Maassluis aan het woord. De familie ligt met de gemeente in de clinch en hebben een advocaat ingeschakeld om benodigde zorg vergoed te krijgen, zo meldt Radar.

Reactie gemeente

De gemeente heeft dinsdagmiddag een reactie geplaatst op de gemeentewebsite over de uitzending van Radar. Daarin meldt de gemeente allereerst de ‘schrijnende situatie’ van dit gezin te kennen en ‘met hen mee te voelen’. ,,Wij ondersteunen het gezin via onze uitvoeringsorganisatie Wmo en het wijkteam van de gemeente. Het gezin kreeg diverse vormen van ondersteuning aangeboden, naast hulp vanuit algemene voorzieningen. Vanuit de Wmo is er gedurende langere tijd ruimhartig ondersteuning toegekend en gegeven”, aldus de gemeente.

Onafhankelijke derde partij

Er is volgens de gemeente geen verschil van inzicht met het gezin over het aantal uren dat er aan ondersteuning nodig is, wel over hoe deze ondersteuning vorm moet krijgen ‘binnen de mogelijkheden’. ,,Wij doen ons uiterste best het gezin te helpen met passende en voldoende ondersteuning. Om er zeker van te zijn dat wij hierbij zorgvuldig hebben gehandeld, laten wij een onafhankelijke derde partij naar deze zaak kijken.”