Categorieën

Service

Gesprekstafels uitbreiding Windpark Rozenburg

Gesprekstafels uitbreiding Windpark Rozenburg
Nieuws

Gesprekstafels uitbreiding Windpark Rozenburg

  • Redactie
  • 03-05-2022
  • Nieuws
Gesprekstafels uitbreiding Windpark Rozenburg
MAASSLUIS - Pondera en de gemeente Rotterdam organiseren op woensdag 18 mei van 19.00 – 21.00 uur gesprekstafels over de uitbreiding van het Windpark Rozenburg in het stadhuis Maassluis. De bijeenkomst is bedoeld voor Maassluise inwoners en ondernemers. Omwonenden hebben een uitnodiging thuis ontvangen namens de initiatiefnemers (Pondera, Rebel groep en Enercon).

In 2022 worden 9 nieuwe windmolens geplaatst in het bestaande Windpark Rozenburg. Deze nieuwe turbines zijn 193 meter hoog en leveren 34,2 Megawatt op (goed voor 22.000 huishoudens groene stroom). Daarnaast is het plan om het windmolenpark uit te breiden aan de oostkant. Aanvankelijk zouden hier maximaal twee windmolens komen maar ontwikkelaar Pondera heeft een plan ingediend voor maar één windmolen. Het gaat daarbij om een grotere windmolen van 235 meter hoog die 8 Megawatt levert (goed voor 5.200 huishoudens groene stroom). De door de ontwikkelaar beoogde locatie is nog onderwerp van discussie met (omliggende) gemeenten en omwonenden.

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken naar onderwerpen waar de initiatiefnemers graag over in gesprek gaan. De bijeenkomst wordt gestart met een korte terugkoppeling over de nieuwste onderzoeksresultaten. Vervolgens wordt in vijf groepen per onderwerp verder gesproken waarbij medewerkers van Pondera aansluiten.  De onderwerpen die besproken worden zijn: natuur, geluid, inpassing (zicht), financiële participatie en slagschaduw. Aanmelden voor de gesprekstafel is mogelijk via www.duurzaam010.nl/thema/windpark-landtong-rozenburg. Per gesprekstafel kunnen maximaal 10 personen aanschuiven.