Categorieën

Service

GGD stopt met sneltest in Schiedam

GGD stopt met sneltest in Schiedam
Gezond

GGD stopt met sneltest in Schiedam

  • Redactie
  • 14-10-2020
  • Gezond
GGD stopt met sneltest in Schiedam

Foto: Paul Meuldijk


MAASSLUIS - De GGD Rotterdam-Rijnmond is gestopt met het testen van de sneltest voor Corona. Het benodigde aantal deelnemers in een proef is gehaald.

Op de testlocatie in Schiedam werd sinds vrijdag aan de mensen die zich lieten testen gevraagd of ze een extra test wilden ondergaan, die dan via een snelle manier werd afgehandeld tot een resultaat, positief of negatief. In Nederland zijn door de verschillende leveranciers vijf van deze sneltests beschikbaar gesteld; in Schiedam werd met een van deze vijf gewerkt. De tests geven binnen enkele uren uitsluitsel over Coronabesmetting.

De onderzoekers dachten in totaal zo'n duizend 'tests van de sneltest' af te nemen en die zijn binnen, aldus een woordvoerster van de GGD. "Dat is goed verlopen", stelt ze. Het is nu aan het Erasmus MC om te kijken of de gebruikte sneltest werkt zoals beloofd. Tot dusver is gebleken dat de reguliere PCR-test wel alle positieve gevallen van de sneltest herkent, maar dat de sneltest niet alle mensen opspoort die volgens de PCR-methode zijn getest.

De animo om deel te nemen was in Schiedam de afgelopen dagen groot. Volgens de GGD-medewerkers op de testlocatie werkte grofweg driekwart van de mensen die kwamen voor een Coronatest mee. De deelnemers krijgen de uitslag van hun sneltest overigens niet te horen.

Het is volgens de GGD-woordvoerster het ministerie van Volksgezondheid dat de bevindingen van het testen in Schiedam bekend zal maken.