Categorieën

Service

Groep jongeren omsingelt fietser (17) en probeert fiets te stelen

Groep jongeren omsingelt fietser (17) en probeert fiets te stelen
112

Groep jongeren omsingelt fietser (17) en probeert fiets te stelen

  • 112Maasmedia
  • 31-10-2022
  • 112
Groep jongeren omsingelt fietser (17) en probeert fiets te stelen
MAASSLUIS - Een groep jongeren heeft zondag 30 oktober even na 17.00 uur een 17-jarige fietser omsingeld en geprobeerd zijn fiets te stelen in het Van Beethovenpark in Maassluis. De 17-jarige fietser kon deze jongens van zich afduwen.

Een 17-jarige jongen reed even na 17.00 uur in het Van Beethovenpark (park achter de Van Beethovenlaan) in Maassluis. De jongen op de fiets ging stilstaan om te appen op zijn telefoon. Enkele minuten later kwam er een groep jongeren op hem afgelopen. Het ging om een groep van ongeveer 8 jongens, hun leeftijden verschillen vermoedelijk tussen de 12 en 15 jaar oud.

De jongeren gingen om de fietser heen staan en beweren dat het hun fiets was. ‘Die fiets is van mij, waar heb je die fiets gekocht’ en ‘je zit op mijn fiets, die is van mij nu’, zeiden jongeren tegen de fietser. Doordat de jongens voor en achter de fiets stonden, kon de fietser niet wegfietsen. Terwijl één van de jongens bij het stuur de fietser aan de praat hield, probeerde een tweede jongen vanaf achter de fietssleutel uit de fiets te trekken. De 17-jarige fietser kon deze poging diefstal op het laatste moment voorkomen door de jongen weg te duwen. De fietser wist een tweede jongen nog een zetje te geven en kon vervolgens snel wegfietsen.

,,Als ik die jongen niet had weggeduwd, dan had hij mijn fietssleutel gestolen. Het waren jongens die jonger waren dan ik, dus ik kan ze wel aan. Alleen de volgende keer proberen ze het bij een kwetsbaar iemand, dan stelen ze sowieso de fiets van diegene", vertelt de 17-jarige jongen. De jongen belde vervolgens de politie. Echter was het op dat moment onwijs druk met meldingen bij de politie, waardoor er geen wagen beschikbaar was om ter plaatse te gaan. De politie zal op een later moment contact opnemen met de fietser.