Categorieën

Service

Groot onderhoud aan Westlandseweg en Laan 1940-1945

Groot onderhoud aan Westlandseweg en Laan 1940-1945
Nieuws

Groot onderhoud aan Westlandseweg en Laan 1940-1945

  • Redactie
  • 28-02-2020
  • Nieuws
Groot onderhoud aan Westlandseweg en Laan 1940-1945

Foto: Google Maps

MAASSLUIS – Naar verwachting kan in april begonnen worden met werkzaamheden aan de Westlandseweg en een gedeelte van de Laan 1940-1945, dat meldt de gemeente Maassluis. ,,De achteruitgang op deze wegen is sneller gegaan dan op basis van eerdere inspecties te voorspellen was.” De conditie van de rest van de straten in Maassluis wordt in februari en maart in kaart gebracht. Onderzocht wordt wanneer welke wegen aan onderhoud toe zijn en om welk onderhoud zij vragen.

De gemeente legt uit dat de huidige staat van het wegdek in kaart wordt gebracht aan de hand van een aantal landelijke criteria en ingevoerd in een gemeentelijke beheersysteem. Daarna wordt een advies opgesteld welk onderhoud nodig is om de wegen herstellen of in goede conditie te houden. ,,Als de gegevens zijn ingevoerd in het beheersysteem, wordt een basisplanning voor het wegonderhoud gemaakt. Daarbij wordt rekening gehouden met het werk dat nodig is aan riolen, kabels en leidingen. Maar ook wordt afstemming gezocht met beheerders van landelijke en regionale wegen in de buurt.”

Het is volgens de gemeente nu al duidelijk dat de Westlandseweg en een gedeelte van Laan 1940-1945, tussen de Koepaardbrug en Zuiddijk, om groot onderhoud vragen. ,,De achteruitgang op deze wegen is sneller gegaan dan op basis van eerdere inspecties te voorspellen was. De werkzaamheden aan deze wegen vinden zo snel mogelijk plaats. Inmiddels is gestart met de aanbesteding, waarna naar verwachting in april 2020 begonnen kan worden. Dit zal dan echter wel voor de nodige verkeershinder zorgen.”