Categorieën

Service

Historische Vereniging Maassluis opent YouTubekanaal

Historische Vereniging Maassluis opent YouTubekanaal
Uit

Historische Vereniging Maassluis opent YouTubekanaal

  • Redactie
  • 24-11-2020
  • Uit
MAASSLUIS - Ruim negen miljoen Nederlanders kijken op YouTube en het behoort daarmee tot de top van drie meest bezochte websites wereldwijd. YouTube is een website die onder andere gebruikt kan worden om filmpjes te plaatsen. Voor de Historische Vereniging Maassluis (HVM) is dit een mogelijkheid om filmpjes uit haar videoarchief onder belangstellenden wereldwijd te brengen. De HVM heeft een eigen youtubekanaal.

Maandelijks wordt door de HVM een nieuwe video geplaatst met beelden uit Maassluis, uit vroegere jaren. Hiervan komen vijf filmpjes op het kanaal. Een paar voorbeelden van de vele fragmenten die beschikbaar zijn: Maassluise reclameweek (1930), Damschool (1950), zwembad op ’t Hoofd (1950), optocht verenigingen, leerlingen Marnix Mulo (1967), ijspret op de vlieten, en zo nog heel veel meer. Voor de bezoekers van het HVM YouTubekanaal zullen de gedachten teruggaan naar zoals het vroeger was in de eerste stad aan het Scheur.

De alternatieve kindermonumentendag is dit jaar digitaal gegaan. Stadsgidsen van de HVM hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Hun presentaties met uitleg over de locatie waar zij staan is op film vastgelegd. Deze video’s komen ook op het HVM YouTubekanaal.

Het coronavirus maakt het houden van lezingen op Historische Avonden in het Theater Koningshof voor grote groepen onmogelijk. Dus worden de presentaties opgenomen en via het kanaal toegankelijk gemaakt voor geïnteresseerden. Door het raadplegen van het kanaal en u daar te abonneren krijgt u een bericht wanneer er iets nieuws geplaatst is. De HVM denkt met dit initiatief niet alleen de Maassluizers een dienst te bewijzen, maar ook de vele oud-Maassluizers die uitgewaaierd zijn over de rest van de wereld.