Categorieën

Service

Informatiebijeenkomst over uitbreiden windpark Rozenburg

Informatiebijeenkomst over uitbreiden windpark Rozenburg
Nieuws

Informatiebijeenkomst over uitbreiden windpark Rozenburg

  • Redactie
  • 27-01-2022
  • Nieuws
Informatiebijeenkomst over uitbreiden windpark Rozenburg
MAASSLUIS - Gemeente Rotterdam houdt maandag 31 januari van 19.30 tot 21.00 uur een online informatiebijeenkomst over het uitbreiden van het windmolenpark bij Rozenburg. Aanmelden voor deze digitale bijeenkomst kan via Duurzaam010. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor bewoners en ondernemers uit Rozenburg en Maassluis. Bewoners in de omgeving hebben namens de gemeente Rotterdam een uitnodigingsbrief ontvangen.

Arno Bonte, wethouder duurzaamheid van de gemeente Rotterdam, is aanwezig om te vertellen over de plannen voor het windmolenpark en hoe belanghebbenden kunnen meedenken. Pondera is de ontwikkelaar van de uitbreiding van windpark Rozenburg. Ook zij vertellen meer over het plan en de beoogde locatie. Daarnaast is het via een chatfunctie mogelijk om vragen te stellen.

Windpark Rozenburg
In 2022 worden 9 nieuwe windmolens geplaatst in het bestaande windpark Rozenburg. Deze nieuwe turbines zijn 193 meter hoog en leveren 34,2 Megawatt op (goed voor ongeveer 22.000 huishoudens groene stroom). Daarnaast is er een plan om het windmolenpark uit te breiden aan de oostkant. Aanvankelijk zouden hier maximaal twee windmolens komen maar ontwikkelaar Pondera heeft een plan ingediend voor maar één windmolen. Het gaat daarbij om een grotere windmolen van 235 meter hoog die 8 Megawatt levert (goed voor ongeveer 5.200 huishoudens groene stroom). De door de ontwikkelaar beoogde locatie is nog onderwerp van discussie met (omliggende) gemeenten en omwonenden.

Vragen?
Heeft u voorafgaand aan de informatieavond al vragen of een reactie? Of wilt u meedenken binnen dit project? Via Duurzaam010 of e-mailadres [email protected] kunt u in contact komen met de projectmanagers.