Categorieën

Service

Jack de Vries geïnstalleerd als burgemeester van Maassluis

Jack de Vries geïnstalleerd als burgemeester van Maassluis
Politiek

Jack de Vries geïnstalleerd als burgemeester van Maassluis

  • Redactie
  • 06-06-2024
  • Politiek
Jack de Vries geïnstalleerd als burgemeester van Maassluis

Fotografie: Chris Kalkman

MAASSLUIS - Jack de Vries (55) is 5 juni 2024 geïnstalleerd als burgemeester van Maassluis. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering, in het bijzijn van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de gemeenteraad en het college, familie van Jack de Vries en andere genodigden.

In de raadzaal werd Jack de Vries toegesproken door Jaap Smit (Commissaris van de Koning), Corine Bronsveld-Snoep (wethouder en eerste loco-burgemeester), Dick Snoeck (fractievoorzitter van de VVD en voorzitter van de vertrouwenscommissie) en Foort van Oosten (burgemeester van Nissewaard en voorzitter van burgemeesterskring Rotterdam-Rijnmond).

Thuiskomen

Na de overdracht van de ambtsketen was het woord aan burgemeester Jack de Vries. ,,Maassluis voelt voor mij als thuiskomen", sprak hij de aanwezigen toe. ,,Ik ben opgegroeid in Lemmer, ook een mooie plaats aan het water. Water geeft een gevoel van vrijheid. Het gevoel dat ik als kind had in Lemmer, heb ik ook wanneer ik in Maassluis langs de Vlieten naar de Haven loop. Het is een gevoel van vakantie zonder van huis te hoeven zijn."

Jack de Vries zegt een voorstander te zijn van situationeel leiderschap. Informeel als het kan, formeel als het moet. ,,Ik wil uw benaderbare en sociale burgemeester zijn, maar ben mij ervan bewust dat er ook momenten zullen zijn die om een andere stijl vragen. Ik zal er staan wanneer dat nodig is."

Betrokken samenleving

Samen zijn wij Maassluis is een motto dat hem erg aanspreekt, zo gaf hij ook aan tijdens zijn speech. ,,Ik wil streven naar een betrokken samenleving waarin respect, naastenliefde, en verantwoordelijkheid centraal staan. Dat is mijn wens en maatschappijvisie. Hoe ik in het leven sta en hoe ik met een ieder hier in Maassluis wil omgaan en samenwerken. Het gaat mij er niet om wie of wat je bent, maar wat je bijdraagt aan de samenleving. Dat staat voor mij centraal."

De Vries, zijn vrouw Emily en hun samengestelde gezin dat bestaat uit vijf kinderen (24, 21, 14, 12 en 9) wonen nu nog in Den Haag, maar hopen binnenkort naar Maassluis te verhuizen. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar ‘een mooi huis aan het water’.