Categorieën

Service

Jeugddetentie voor groepsverkrachting in kelderbox

Jeugddetentie voor groepsverkrachting in kelderbox
112

Jeugddetentie voor groepsverkrachting in kelderbox

  • Redactie
  • 15-12-2020
  • 112
Jeugddetentie voor groepsverkrachting in kelderbox
MAASSLUIS - De rechtbank in Rotterdam heeft zes minderjarige verdachten variërend van 120 tot 240 dagen jeugddetentie opgelegd voor een groepsverkrachting in 2018. De zevende verdachte was destijds 18. Ook hij is volgens het jeugdstrafrecht veroordeeld. Hij krijgt 180 dagen jeugddetentie opgelegd. Daarnaast moeten de verdachten het slachtoffer een schadevergoeding betalen en werkstraffen uitvoeren.

Kelderbox
De verdachten maakte deel uit van een groep van zeven jongens die in 2018 een zestienjarig slachtoffer in een kleine en volle kelderbox hebben verkracht. Het slachtoffer kon niet weg omdat de jongens de weg naar buiten blokkeerden De verdachten hebben in de gang gewacht tot het hun beurt was om seksuele handelingen met het slachtoffer te verrichten. Voor hen was het duidelijk dat het slachtoffer dat niet wilde.

Bevelen
Een van de verdachten gaf alle bevelen en heeft het slachtoffer bedreigd met een mes, geslagen en heeft  gedreigd om de ouders van het slachtoffer iets aan te doen. Een andere verdachte heeft een filmpje gemaakt waarop te zien is dat het slachtoffer seksuele handelingen verricht. Beiden hebben dit filmpje vervolgens als dwangmiddel gebruikt.

(Nep)vuurwapen 
Naast de verkrachting in de kelderbox stond een van de minderjarige verdachten ook voor een andere verkrachting terecht. Hij heeft in 2019 seksuele handelingen verricht met een vijftienjarig meisje in een trappenhuis. Tijdens die handelingen hield hij een (nep)vuurwapen op haar hoofd gericht.  Ook hebben hij en een vriend die seksuele handelingen gefilmd.

Twijfels
Of er hier sprake is geweest van dwang is in die zaak niet vast komen te staan. De verklaringen van het slachtoffer roepen teveel twijfels op. De verdachte wordt wel veroordeeld voor ontucht en het vervaardigen van kinderporno. Hij krijgt een straf van 180 dagen jeugddetentie.