Categorie├źn

Service

Kunstwerk van de Maand augustus: Calypso

Kunstwerk van de Maand augustus: Calypso
Nieuws

Kunstwerk van de Maand augustus: Calypso

  • Redactie
  • 25-07-2020
  • Nieuws
Kunstwerk van de Maand augustus: Calypso

Foto: Nel Wilkes

MAASSLUIS - Het kunstwerk Calypso, op de rotonde Wagenstraat/ Rozenlaan/Westlandseweg, is het Kunstwerk van de Maand augustus.

Een samenwerkingsverband van de Culturele Raad Maassluis, de Historische Vereniging Maassluis en de Gemeente Maassluis kiest iedere maand een Maassluis kunstwerk als Kunstwerk van de Maand. Van dit kunstwerk wordt een beschrijving gemaakt. Verder wordt enkele kunstenaars en een aantal ‘willekeurige’ Maassluizers gevraagd wat zij van het kunstwerk vinden. Dit kan positief maar ook negatief zijn.

Een en ander is te vinden op de websites van de CRM: http://www.crmmaassluis.nl/ en van de HVM: https://histvermaassluis.nl/. Verder is op de Kunstkaart Maassluis te zien waar het kunstwerk is geplaatst. Zie daarvoor www.maassluis.nl/kunstwerkenkaart.

De Calypso is in gecoat staal vervaardigd door beeldhouwer Dorothé Jehoel. Het meet 8 x 5 x 5 meter. De diverse elementen waar het kunstwerk uit is opgebouwd symboliseren verleden, heden en toekomst.

De Calypso kan worden gekenschetst als controversieel. Veel Maassluizers hebben er een mening over. En daarbij hoort ook het verzinnen van bijnamen. Zo wordt dit kunstwerk ook wel De Legoblokjes, De Verrekijker of De Stekker genoemd.