Categorieën

Service

Kunstzinnige portretten in het Douanehuisje Maassluis

Kunstzinnige portretten in het Douanehuisje Maassluis
Uit

Kunstzinnige portretten in het Douanehuisje Maassluis

  • Redactie
  • 05-01-2023
  • Uit
Kunstzinnige portretten in het Douanehuisje Maassluis
MAASSLUIS - Deze maand, januari, exposeert Mona van Almenkerk met haar kunstzinnige portretten in het Douanehuisje in Maassluis. De diverse portretten zijn gebaseerd op mixed media en gemengde technieken.

Mona van Almenkerk is als kunstenaar en kunstdocente continue bezig met het onderzoeken hoe techniek en haar eigen creatieve expressie samengebracht kunnen worden. Zij houdt van de klassieke kunst en experimenteert graag met diverse materialen waarbij zij o.a. collagetechniek, monoprint en klassieke schildertechnieken gebruikt. De kunstenares woont in ’s-Gravenzande en opende afgelopen maart een groot atelier waar zij kunstzinnige lessen en activiteiten organiseert.

De kunstenares is bekend met verschillende schildertechnieken waarbij het portret als een rode draad door haar eigen werk loopt. De afgelopen jaren is Mona afgestudeerd als coach in beeldtaal bij Opleiding Genezend Tekenen en als holistisch beeldend kunstenaar bij Vrije Academie ‘t Pad. Mona: “Een techniek toepassen is interessant en leerzaam. Maar blij worden om je eigen expressie neer te kunnen zetten, geeft mij een vrij en positief gevoel.” Mona vindt veel kunststromingen interessant maar haar grootste inspiratie is de kunststroming van de prerafaëlieten, de modieuze patronen van de kunstenaar Klimt en de natuur en spiritualiteit.

Openingstijden

De expositie van Mona van Almenkerk is van zaterdag 8 januari tot en met zondag 29 januari gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Extra dagen waarin Mona zelf aan het werk is te zien en mogelijk een workshop geeft zijn: maandag 9, 16 en 23 januari en woensdag 11, 18 en 25 januari van 10.00 – 16.00 uur. Voor verdere informatie over deze workshops, neem contact op met Mona van Almenkerk via www.monartiste.nl of [email protected].

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of [email protected].