Categorieën

Service

Lange Boonestraat langer dicht door archeologische vondsten

Lange Boonestraat langer dicht door archeologische vondsten
Nieuws

Lange Boonestraat langer dicht door archeologische vondsten

  • Redactie
  • 05-06-2024
  • Nieuws
Lange Boonestraat langer dicht door archeologische vondsten

MAASSLUIS - De werkzaamheden aan de Lange Boonestraat lopen vertraging op door archeologische vondsten. De verwachting is dat de straat tot de bouwvak afgesloten is, waarna de werkzaamheden na de bouwvak opnieuw worden opgestart.

De werkzaamheden aan de Lange Boonestraat zijn met drie tot vier weken vertraagd, zo meldt wethouder Sjef Evers na vragen van de fractie van de VSP tijdens het actualiteitenhalfuur in de gemeenteraad dinsdagavond. ,,De vertraging is meer dan we van te voren verwacht hadden”, aldus de wethouder. Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende archeologische vondsten gedaan; van scherven, rookwaar en schoeisel tot diverse muurtjes en funderingen. ,,In de begroting van de werkzaamheden en de planning is rekening gehouden met een vertraging door historische vondsten, omdat je in het oude gedeelte van Maassluis zit. Dat wordt overschreden met drie tot vier weken.”

De Tour de Femme kan gewoon van de Lange Boonestraat gebruikmaken, zo verzekert de wethouder. ,,De straat wordt in de bouwvak opengesteld, zodat de Tour de Femme er ongehinderd overheen kan. Na de bouwvak en Tour de Femme, worden de werkzaamheden afgemaakt.” In hoeverre automobilisten en fietsers van de straat gebruik kunnen maken in de bouwvak, is nog niet duidelijk.

Aan de Lange Boonestraat wordt een nieuw hemelwaterriool aangelegd. Steeds hevigere regenbuien zorgden de afgelopen jaren voor wateroverlast in de straat. Het hemelwaterriool moet dit overlast tegengaan. Het regenwater wordt dan tijdelijk opgeslagen en afgevoerd via het nieuwe riool naar de waterpartij in het Oleanderpark.