Categorieën

Service

Langer wachten op energietoeslag

Langer wachten op energietoeslag
Nieuws

Langer wachten op energietoeslag

  • Redactie
  • 12-01-2023
  • Nieuws
Langer wachten op energietoeslag
MAASSLUIS - In december maakte Stroomopwaarts bekend dat ze de energietoeslag 2023 in januari zouden uitbetalen. Dit is helaas niet mogelijk. Ook kan de energietoeslag niet vanaf 1 februari 2023 worden aangevraagd. Dit komt doordat de Wet Energietoeslag 2023 nog niet is vastgesteld.

Wat is er aan de hand?
De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam wilden de toeslag van 1.300 euro zo snel mogelijk uitbetalen aan inwoners die in 2022 een uitkering of individuele inkomenstoeslag ontvingen. Andere inwoners met een laag inkomen zouden de toeslag vanaf februari kunnen aanvragen. Stroomopwaarts werkte er hard aan om dit voor elkaar te krijgen. Daar is half december een persbericht over verstuurd. Helaas heeft de overheid pas eind december laten weten dat de energietoeslag 2023 nog niet uitbetaald mag worden. De Wet Energietoeslag 2023 is namelijk nog niet vastgesteld. De regering denkt dat deze wet pas in of na juni 2023 kan worden uitgevoerd.

Wat nu?
De gemeentes onderzoeken samen met Stroomopwaarts welke mogelijkheden er in 2023 wel zijn. Zodra daar meer over bekend is, leest u dit op www.stroomopwaarts.nl.