Categorieën

Service

Lely sluit compromis met bewoners Zuidbuurt

Lely sluit compromis met bewoners Zuidbuurt
Nieuws

Lely sluit compromis met bewoners Zuidbuurt

  • Redactie
  • 25-11-2020
  • Nieuws
Lely sluit compromis met bewoners Zuidbuurt
MAASSLUIS – Lely heeft met bewoners van de Zuidbuurt een compromis gesloten over de ontsluiting van het nieuw te bouwen innovatiecentrum van het bedrijf. Omwonenden maken zich zorgen over een toename van auto- en vrachtverkeer op de Zuidbuurt. Om dat te voorkomen wil Lely een ontsluitingsweg aanleggen aan de noordzijde van het nieuwe pand, die uitkomt op de Broekpolderweg.

Lely wil aan de Zuidbuurt een testlocatie bouwen. Oorspronkelijk zou de ontsluitingsroute via de Korte Buurt en de Zuidbuurt lopen. Omwonenden maken zich zorgen over een toename van het verkeer. Zij zien liever dat de toegangsweg via de noordzijde van de locatie loopt, via de Broekpolderweg. Volgens Marcel Knoester, managing director van Lely, is er na verschillende gesprekken een compromis gesloten: ,,Voor personeelsleden en landbouwvoertuigen willen we dat de ontsluiting aan de noordzijde komt. Daarmee willen we de zorgen van de omwonenden wegnemen.”

Daarvoor heeft het Maassluise bedrijf wel de hulp van de gemeente nodig, omdat medewerking van verschillende partijen nodig is, zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat en de provincie. Lely wil er alles aan doen het plan te laten slagen. Mocht het niet lukken, dan heeft het bedrijf met omwonenden de afspraak gemaakt dat zij hun bezwaren intrekken.