Categorieën

Service

‘De mens en zijn lading’ in het Douanehuisje

‘De mens en zijn lading’ in het Douanehuisje
Uit

‘De mens en zijn lading’ in het Douanehuisje

  • Redactie
  • 26-11-2020
  • Uit
‘De mens en zijn lading’ in het Douanehuisje
MAASSLUIS - Kunstenares Nora van Klingeren ‘bewoont’ in december een maand lang het Douanehuisje in Maassluis. Haar tentoonstelling ‘De mens en zijn lading’ bestaat onder meer uit een collectie wandtextiel van vervilte wol en zijde.

Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden, in combinatie met een constructie van staal en andere materialen. Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel van haar kunstwerken. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met, door haarzelf, met zeefdruk bedrukte zijde. Van Klingeren, opgeleid als architect, zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft volgens de kunstenares structuur en diepte aan de kleden.

Openingstijden

De expositie van Nora van Klingeren is in december in het Douanehuisje te bezoeken op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie opent op woensdag 2 december. Meer informatie over het werkt van Nora van Klingeren is te vinden op www.noravanklingeren.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90, [email protected].