Categorieën

Service

‘Huilende baby’s willen je iets duidelijk maken’

‘Huilende baby’s willen je iets duidelijk maken’
Gezond

‘Huilende baby’s willen je iets duidelijk maken’

  • Advertorial
  • 26-03-2021
  • Gezond
‘Huilende baby’s willen je iets duidelijk maken’
MAASSLUIS – Ouders op weg helpen naar een ontspannen en blije baby. Dat is wat kinderverpleegkundige en babyconsulent Inge Wissenburg met Babyzorg de Kangoeroe wil bereiken. ,,Als kinderverpleegkundige kijk je naar de medische kant van een probleem, terwijl je als babyconsulent meer naar de omstandigheden kijkt.”

De Maassluise Inge Janssen werkt al 7,5 jaar als kinderverpleegkundige in een ziekenhuis in Rotterdam. Door collega’s begon zij zich eind 2016 te verdiepen in de opleiding tot babyconsulent, waarna zij een paar maanden later aan de studie begon. ,,Om de opleiding te mogen volgen, is het verplicht om als kinderverpleegkundige te werken”, legt Inge uit. ,,De combinatie is erg leuk omdat je als kinderverpleegkundige de kennis van de opleiding babyconsulent goed kunt gebruiken én andersom.”

Babyconsulent

Waar de kinderverpleegkundige zich richt op het medische aspect van een probleem, kijkt een babyconsulent volgens Inge naar alles eromheen. ,,Als baby’s bijvoorbeeld veel huilen, ligt daar niet altijd een medisch probleem achter. Dan is een baby onrustig, nemen ouders het veel op de arm, gaan veel wandelen of rondjes rijden om het kindje moe te krijgen. Dan is het belangrijk er allereerst achter te komen waarom het kindje onrustig is. Waarom huilt het veel? Soms zijn er bijvoorbeeld teveel prikkels. Een baby kan daardoor minder goed slapen en doordat het slecht slaapt, moet het huilen. Dan kom je in een vicieuze cirkel terecht.”

Huilen

Onderdeel van de opleiding is daarom de cursus ‘Dunstan Babytaal’. ,,Door deze cursus leren ouders de huiltjes van hun kind te herkennen”, vertelt Inge. ,,Huilende baby’s willen je iets duidelijk maken. Als ouders weten wat hun kleintje bedoelt, word er minder gehuild en komt er rust en ontspanning.  Bovendien kan extra achtergrondinformatie over bijvoorbeeld huilen of slapen een hulpmiddel zijn voor ouders, om het beter te begrijpen.”

Vragen

Ouders kunnen met allerhande vragen bij Inge terecht. ,,Dat kan gaan over ritme en regelmaat of over voeding, huilen, verzorging en hoe ga je als ouder om met de gebroken nachten en vermoeidheid? Tijdens een consult kijk ik mee en bied ik handvatten op weg naar een ontspannen en blije baby.”

Contact

Wil je meer weten over de diensten die Inge aanbiedt? Neem dan een kijkje op babyzorgdekangoeroe.nl.

Atalay Professionele Zorgcoach

Teerderij 12, Maassluis

Meer over Atalay Professionele Zorgcoach →