Categorieën

Service

‘Paden Van Beethovenpark slecht te betreden na regen’

‘Paden Van Beethovenpark slecht te betreden na regen’
Politiek

‘Paden Van Beethovenpark slecht te betreden na regen’

  • Redactie
  • 17-05-2023
  • Politiek
‘Paden Van Beethovenpark slecht te betreden na regen’

Foto: PvdA Maassluis

MAASSLUIS – Voornamelijk voetpaden in het Van Beethovenpark zijn slecht te betreden na regenbuien door de vele plassen die op de paden blijven liggen, zo constateert de fractie van de PvdA Maassluis. Genoeg reden voor de partij om schriftelijke vragen over dit onderwerp te stellen aan het college van burgemeester en wethouders van Maassluis.

,,Het park tussen de Mozartlaan en de flats Beethovenlaan is voor veel inwoners van de componistenwijk een fijne plek om te spelen, wandelen, maar ook een looproute van de bewoners”, zo schrijft de fractie van de PvdA Maassluis. ,,Het park is ook een belangrijke doorgang voor langzaam verkeer als route van en naar winkelcentrum Koningshoek en maatschappelijke voorzieningen als de huisartsenpost, apotheek en vele andere plekken. Tijdens onze wijkbezoeken hebben de bewoners al aangeven dat er problemen zijn met het waterbeheer in het park. Wijk hebben u in 2016 meerdere malen vragen gesteld die u heeft beantwoord met de toezegging dat het verbeterd zou worden.”

Slechte waterafvoer

De PvdA Maassluis constateert nu dat tijdens periodes van regen voornamelijk de voetpaden zeer slecht te betreden zijn vanwege de vele plassen die op de paden blijven liggen. ,,Het is bijna niet mogelijk om op de paden te lopen.” Daarom wil de fractie allereerst van het college weten of zij op de hoogte is van de slechte waterafvoer van de voetpaden. ,,In 2016 heeft u in reactie op onze artikel 51 vragen aangegeven dat er drainage aanwezig is en dat in 2017 en 2018 nadere maatregelen zouden worden getroffen om dit tegen te gaan. Kunt u ons aangeven wat er is terecht is gekomen van de toenmalige toezeggingen? Wat is de reden is van slechte waterafvoer?” Bovendien vraagt de fractie wat het college van plan is om ervoor te zorgen dat de paden na regenval goed te betreden zijn en blijven.

Bankjes

Het Maassluise college heeft verder in het coalitieakkoord opgenomen extra bankjes te willen plaatsen om de looproutes voor ouderen te verbeteren. De PvdA Maassluis wil afsluitend weten of dat een mogelijkheid is in het Van Beethovenpark.