Categorieën

Service

‘Vlietland ziekenhuis wordt mogelijk coronavrij’

‘Vlietland ziekenhuis wordt mogelijk coronavrij’
Gezond

‘Vlietland ziekenhuis wordt mogelijk coronavrij’

  • Redactie
  • 05-05-2020
  • Gezond
‘Vlietland ziekenhuis wordt mogelijk coronavrij’
MAASSLUIS/SCHIEDAM – Het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam wordt mogelijk coronavrij, dat meldt de Schiedamse burgemeester Cor Lamers vandaag in een interview met Schie TV. ,,Als het verder naar beneden gaat met het aantal zieke coronapatiënten in Nederland en vooral onze regio, dan kan het wel eens zijn dat alles wordt geconcentreerd op één of twee locaties in de regio,” legt Lamers uit. ,,Dan zou het zomaar kunnen zijn dat het Vlietland coronavrij gaat worden.”

De tent die bij het ziekenhuis staat, is voorlopig nog wel nodig. ,,Op dit moment gaat het Vlietland en Franciscus weer meer gewone zorg organiseren. Zolang er nog corona patiënten in het Vlietland worden ondergebracht, is de tent nodig als voorpost voor de eerste controles.”

Ook de coronapost in de Margriethal in Schiedam blijft nog in gebruik. ,,Voorlopig houden we de Margriethal nog in de lucht, in ieder geval tot het onderwijs gaat draaien,” licht Lamers toe. ,,De openingstijden worden inmiddels wel beperkt. ’s Nachts is de Margriethal dicht tenzij er een spoedgeval is.”

De poliklinieken in het Vlietland ziekenhuis gaan langzaam en in stappen weer van start met de zorg aan mee patiënten. ,,Ik ben heel blij dat de reguliere zorg weer opgepakt gaat worden. We zagen dat een heleboel mensen angst hadden om naar de huisarts of naar het ziekenhuis te gaan voor al bestaande ziekten. Daar kunnen heel ernstige ziektes bij zitten zoals hart- en vaatziekten of een kankeraandoening, daar moet je soms ook heel snel bij zijn.”