Categorieën

Service

‘Wachttijd in Dol-fijn is op dit moment te lang’

‘Wachttijd in Dol-fijn is op dit moment te lang’
Nieuws

‘Wachttijd in Dol-fijn is op dit moment te lang’

  • Redactie
  • 27-02-2022
  • Nieuws
‘Wachttijd in Dol-fijn is op dit moment te lang’
MAASSLUIS – Er zijn extra uren zwemles nodig om de wachtlijst voor zwemles in te korten. Dat meldt het Maassluise college na schriftelijke vragen van VSP Maassluis. ,,We zijn met het zwembad in overleg omdat ook wij vinden dat de wachttijd in Dol-fijn op dit moment te lang is.”

De gemiddelde wachttijd voor zwemles in zwembad Dol-fijn is twee jaar. ,,Het is niet mogelijk per dag de exacte wachttijd aan te geven. Dat komt omdat ouders meerdere voorkeursdagen aan mogen geven. Degene die het langste op de wachtlijst staan worden, ongeacht de voorkeursdag, als eerste opgeroepen Dan hebben ze zelf nog de keuze om toch voor een andere dag te kiezen”, aldus het college.

Wachttijd

De wachttijd speelt volgens het college al meerdere jaren, maar is nog eens extra lang geworden vanwege de vele sluitingen in coronatijd. ,,Naast corona zijn er meerdere oorzaken aan te wijzen waarom de wachttijd lang is.” Het gaat daarbij om het afschaffen van schoolzwemmen: meer dan 100 kinderen hadden geen zwemdiploma A uit de groepen 5/6. Kinderen die gebruikmaken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur worden binnen 1 jaar geplaatst, waardoor andere kinderen soms langer op de wachtlijst staan. Bovendien is het moeilijk om aan goed geschoold zwempersoneel te komen.

Meer uren

Zwembad Dol-fijn heeft ondertussen gezorgd voor een paar extra uren zwemles in de week, zodat er meer kinderen geplaatst kunnen worden. ,,Ook doet het zwembad voorstelen die in theorie zouden kunnen, zoals extra zwemles op zaterdag- en zondagmiddag, maar waarbij het zwembad aangeeft dat er in het verleden weinig animo voor was en het de vraag is of er voldoende gekwalificeerde zwemlesinstructeurs te vinden zijn. Daarnaast gaan extra uren zwemles ten koste van bijvoorbeeld het gezinszwemmen, dat dan alleen in het recreatiebad plaats kan vinden in plaats van in het gehele zwembad.”

Overleg

Volgens het college is het belangrijk dat het zwembad serieus gaat kijken of zwemles op zaterdag en zondag verder uitgebreid kan worden. ,,We zijn met het zwembad in overleg hierover en over mogelijke andere oplossingen, omdat ook wij vinden dat de wachttijd in Dolf-fijn op dit moment te lang is.”