Categorieën

Service

Maassluis doet mee aan Stoptober

Maassluis doet mee aan Stoptober
Nieuws

Maassluis doet mee aan Stoptober

  • Redactie
  • 23-09-2021
  • Nieuws
Maassluis doet mee aan Stoptober
MAASSLUIS - De gemeente Maassluis staat in oktober in het teken van Stoptober: 28 dagen niet roken. Wie meedoet, kan een Stoptober-armbandje afhalen in de hal van het stadhuis.

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat dit lastig is. Er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober.

Stoppen met roken
Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen, doordat ze dan de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Bovendien is 28 dagen goed te overzien. Het creëren van een collectief stopmoment werpt ieder jaar z'n vruchten af. De afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

App en magazine
Deelnemers kunnen de Stoptober App downloaden, een Stoptober Magazine ophalen en krijgen gratis toegang tot live evenementen en online meetings. Het armbandje ophalen op het stadhuis kan zolang de voorraad strekt. Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.

Meedoen?
Wil je meedoen? Schrijf je dan in via www.stoptober.nl.