Categorieën

Service

Maassluis in Radar vanwege problemen Wmo

Maassluis in Radar vanwege problemen Wmo
Nieuws

Maassluis in Radar vanwege problemen Wmo

  • Redactie
  • 20-04-2021
  • Nieuws
Maassluis in Radar vanwege problemen Wmo
MAASSLUIS – Radar heeft maandagavond aandacht besteed aan misstanden rondom de uitvoering van de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook een gezin uit Maassluis stond centraal in de uitzending.

De familie Groot uit Maassluis ligt met de gemeente in de clinch en ze hebben een advocaat ingeschakeld om de benodigde zorg vergoed te krijgen, zo meldt Radar. Mirjam Groot krijgt vorig jaar een hersenbloeding, wanneer ze zwanger is van haar vierde kindje. Alle zorg ligt bij de vader van het gezin. Als zzp’er kan hij alleen niet voor zijn vrouw én vier kleine kinderen zorgen én ook nog veertig uur werken. De gemeente denkt daar volgens Radar anders over. Het gezin voelt zich gedwongen te verhuizen naar een gemeente waar ze wél hulp kunnen krijgen. “Het is een prachtige gemeente om te wonen, zolang je maar niet ziek wordt!”, zo stelt de vader in de uitzending van Radar.

De gemeente Maassluis meldt dat de uitzending van Radar ‘veel impact heeft in Maassluis’. ,,Wij kennen het gezin en de problematiek. Het is zwaar wat het gezin meemaakt. Dat voelen wij ook. Wij komen morgen (dinsdag, red.) met een inhoudelijke reactie.”

Wmo

De Wet maatschappelijke ondersteuning is bedoeld om mensen die hulp nodig hebben langer zelfstandig thuis te laten wonen. Vanaf 1 januari 2015 moeten gemeenten deze wet uitvoeren. Dit houdt in dat zij bekijken welke zorg of aanpassingen jij nodig hebt, waarna ze ook de zorg betalen. Door de decentralisatie heb je niet in elke gemeente recht op dezelfde voorzieningen.

Kijk hieronder het fragment uit Radar terug.