Categorieën

Service

Maassluis is nu een regenbooggemeente

Maassluis is nu een regenbooggemeente
Nieuws

Maassluis is nu een regenbooggemeente

  • Redactie
  • 11-10-2021
  • Nieuws
Maassluis is nu een regenbooggemeente
MAASSLUIS - Burgemeester en wethouders hebben Maassluis officieel uitgeroepen tot Regenbooggemeente. Op 11 oktober, de internationale Coming-Outdag, hesen burgemeester Edo Haan en wethouder Sjoerd Kuiper de regenboogvlag op het stadhuis. Hiermee geeft Maassluis aan zich als gemeente actief in te zetten voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Burgemeester Haan: ,,In Maassluis willen we dat iedereen zich thuis voelt, en moet je kunnen zijn wie je bent en houden van wie je wilt. Daarom hijsen we al enige jaren de regenboogvlag op de belangrijke themadagen. Maar alleen de vlag hijsen is niet genoeg, we willen dit ook uitdragen in ons beleid en gesprekken voeren met inwoners die zich betrokken voelen bij dit onderwerp om dat beleid zo goed mogelijk vorm te geven.”

Samen zijn wij Maassluis

Op verschillende plaatsen werd de regenboogvlag gehesen. Zo deden wethouders Voskamp en Kuiper de regenboogvlag dit op de milieustraat (aan de Helderingstraat). En op het Lentiz Reviuslyceum wist wethouder Kuiper zich vergezeld van meer dan 150 leerlingen en docenten, en leden van het COC bij het hijsen van de kleurrijke vlag. ,,Samen zijn wij Maassluis is onze slogan. Dat betekent dat in Maassluis iedereen vrij moet kunnen leven zonder problemen te ondervinden door discriminatie of andere vormen van negatieve benadering”, aldus de wethouder. ,,Deze school is het fantastische voorbeeld van een school waar iedereen welkom is en waar leraren en leerlingen het belangrijk vinden om dat uit te dragen. Geweldig dat zoveel leerlingen gehoor hebben gegeven aan de oproep zich achter de regenboogvlag te scharen!”

Acceptatie Docent Maatschappijleer Ritchie Djokarso had de grote hoeveelheid docenten en leerlingen wel verwacht: “Het Reviuslyceum is een school waar je mag zijn wie je bent, daar staan we met z’n allen voor. Inclusie en acceptatie, dat gun je iedere leerling!”

Regenbooggemeente

Het begrip Regenbooggemeente is op initiatief van het ministerie van Onderwijs bedacht om gemeenten aan te moedigen de sociale acceptatie en veiligheid van LHBTI-personen in het beleid op te nemen. In Nederland zijn inmiddels ruim 80 steden Regenbooggemeente.