Categorieën

Service

Maassluis moet 181 asielzoekers opvangen

Maassluis moet 181 asielzoekers opvangen
Nieuws

Maassluis moet 181 asielzoekers opvangen

  • Redactie
  • 01-02-2024
  • Nieuws
Maassluis moet 181 asielzoekers opvangen

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis zou volgens de nieuwe spreidingswet 181 asielzoekers moeten opvangen. Dat blijkt uit een memo van staatssecretaris Eric van der Burg. Voor Schiedam is de opdracht 378 opvangplekken beschikbaar te maken en Vlaardingen moet ruimte zien te vinden voor 351 asielzoekers.

Het is allemaal onderdeel van de spreidingswet die vorige week door de eerste kamer werd aangenomen. Vooral de provincie Zuid-Holland moet voor veel extra opvangplekken zorgen: op dit moment zijn er in onze provincie ongeveer 1.680 reguliere opvangplekken. Dat moeten er 19.776 worden.

Maassluis voldoet momenteel dus nog niet aan de opdracht. Op hotelschip de ‘Lady Anne’ wordt momenteel 70 asielzoekers opgevangen. Daarmee zou onze gemeente nog 111 opvangplekken tekortkomen.

Hoe de verdeling van de vele duizenden asielzoekers over de Zuid-Hollandse gemeenten er precies gaat uitzien, valt nog te bezien. De gemeenteraad van de gemeente Westland heeft bijvoorbeeld al aangegeven helemaal geen asielzoekers te willen opvangen.