Categorieën

Service

Meer dan €24.000 aan schade na jaarwisseling

Meer dan €24.000 aan schade na jaarwisseling
Nieuws

Meer dan €24.000 aan schade na jaarwisseling

  • Redactie
  • 04-02-2022
  • Nieuws
Meer dan €24.000 aan schade na jaarwisseling
MAASSLUIS – De jaarwisseling kost de gemeente dit jaar circa €24.125,- aan schade. Dat meldt het college in een informatiebrief aan de raad. De schade die woningcorporatie Maasdelta heeft opgelopen, is niet in dit bedrag meegenomen. Dat bedrag wordt momenteel geschat op zo’n €60.000,-.

De totale materiele schade voor de gemeente Maassluis bedraagt circa €24.125,-, meldt het college. De vorige jaarwisseling kwam dit bedrag nog op €5.489,-. ,,Door vuurwerk is helaas schade aangericht aan 65 prullenbakken en zes verkeersborden. In zestien ondergrondse containers is brand ontstaan door vuurwerk dat naar binnen is gegooid.” Dit jaar werd er geen schade gemaakt aan gemeentelijke gebouwen.

Maasdelta

Woningcorporatie Maasdelta heeft volgens het college dit jaar te maken met een aantal ‘forse schadegevallen’. Al in november zijn in flatgebouwen postkasten opgeblazen. ,,De schade die hierbij is veroorzaakt is groot en wordt op dit moment geschat op €60.000,-. Er is aangifte gedaan en de politie is bezig met een onderzoek.” Vorig jaar noteerde de woningcorporatie nog een schadebedrag van €500,-.

Brandweer

Het college meldt verder dat er zich geen grote incidenten hebben voorgedaan. De politie heeft tijdens de jaarwisseling 8 meldingen behandeld in Maassluis. De brandweer werd voor 31 incidenten opgeroepen. Vorig jaar waren dat er nog acht. Er waren onder andere 13 buiten- en 16 containerbranden in de stad.

‘Beheerste jaarwisseling’

Ondanks de gemaakte schade noemt het college het een ‘beheerste jaarwisseling’. ,,Er hebben zich gelukkig geen ernstige ongevallen voorgedaan. Wij hebben veel energie gestoken in preventieve maatregelen. Het landelijke vuurwerkverbod heeft geleid tot minder mensen op straat, minder slachtoffers en minder afval op straat. Desondanks is er toch nog veel, vooral zwaar, vuurwerk afgestoken. De aangerichte schade was helaas meer dan voorgaande jaren.”