Categorieën

Service

Meer Maassluizers besmet met Corona

Meer Maassluizers besmet met Corona
Gezond

Meer Maassluizers besmet met Corona

  • Redactie
  • 03-09-2021
  • Gezond
Meer Maassluizers besmet met Corona

Foto: Paul Meuldijk

MAASSLUIS - In Maassluis kregen afgelopen week 49 mensen te horen dat hun Coronatest bij de GGD positief was en ze dus besmet waren. 

Dat was het hoogste weektotaal sinds de laatste volle week van juli. In de voorgaande week werd het virus geconstateerd bij 33 Maassluizers. Dit blijkt uit cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Ook al loopt het aantal besmette mensen in de stad weer op, minder inwoners laten zich testen. Afgelopen week gingen 208 Maassluizers langs bij een van de teststraten van de GGD - een enkele werd thuis door medewerkers van de gezondheidsdienst bezocht; een week eerder waren dat 224 mensen, de week daarvoor 186. In de piekweek met besmettingen in juli lieten 445 inwoners van Maassluis zich testen bij de GGD.

Ook in omliggende steden loopt het aantal infecties met Corona weer op. In Vlaardingen werden afgelopen week 84 mensen positief getest, tegen 79 de voorgaande week en 71 de week ervoor. In Rotterdam is de ontwikkeling hetzelfde: van 810 besmettingen drie weken geleden, naar 892 en 968 vorige week.