Categorieën

Service

Meer plekken om te sporten en recreëren

Meer plekken om te sporten en recreëren
Gezond

Meer plekken om te sporten en recreëren

  • Redactie
  • 13-05-2020
  • Gezond
Meer plekken om te sporten en recreëren

De atletiekbaan aan de Schweitzerdreef is vanaf vrijdag weer te gebruiken


MAASSLUIS - Op meer plaatsen in Maassluis mag er binnenkort weer gespeeld en gesport worden.

De gemeente Maassluis heeft in overleg met de Veiligheidsregio besloten dat er vanaf vrijdag weer gespeeld mag worden op natuurspeelplaats Avonturis, op de Cruyffcourt aan de Beethovenlaan en in de voetbalkooi in het Vrijheidspark. Ook op de atletiekbaan aan de dr. A. Schweitzerdreef mag weer worden gesport, en ook de skatebaan aan de Maasdijk is weer te gebruiken waartoe die dient.

De nieuwe mogelijkheden zijn een gevolg van het opheffen van de sluiting de voorzieningen vanwege de Coronacrisis.

Vanaf komende vrijdag zijn de speel- en sportplekken vanaf zeven uur weer op. Na negenen 's avonds mogen ze niet meer gebruikt worden.

Een andere verruiming van de eerder genomen maatregelen betreft de parkeergelegenheid voor campers. Die mogen weer parkeren op de daartoe bestemde gelegenheid aan de Waterweg.

Een andere maatregel is dat de passantenhaven gedeeltelijk weer gebruikt mag worden. Het is de bedoelding dat de bezetting de eerste week niet hoger wordt dan 25 procent, een week later tot maximaal 50 procent en weer een week later geldt 75 procent als het uiterste. "Sanitaire voorzieningen aan de wal blijven gesloten, boten moeten sanitair aan boord hebben", aldus de gemeente. Ook de bruggen en sluizen worden vanaf vrijdag weer bediend.

Het fietspad van de Koning Willem Alexander Boulevard blijft in het weekeinde (vanaf vrijdagavond tot maandagochtend) gesloten voor fietsers om voetgangers de ruimte te bieden om met voldoende afstand te kunnen wandelen.

Toevoeging van het gemeentebestuur: "Uiteraard gelden in heel Maassluis de algemene richtlijnen: blijf bij klachten thuis, ga niet naar drukke plekken en houd altijd 1,5 meter afstand.