Categorieën

Service

Minister geeft morgen startsein bouw Blankenburgtracé

Minister geeft morgen startsein bouw Blankenburgtracé
Nieuws

Minister geeft morgen startsein bouw Blankenburgtracé

  • Redactie
  • 16-09-2018
  • Nieuws
Minister geeft morgen startsein bouw Blankenburgtracé
MAASSLUIS/VLAARDINGEN – De Betuwelijn, de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, de Haagse tramtunnel, de carpoolstrook bij Muiderberg en nog meer dan een handvol andere grotere infrastructurele projecten kregen onder de verschillende ministers van Infrastructuur (voorheen Verkeer en Waterstaat) gestalte. Doorgaans gekenmerkt door blunderen, extreme tijds- en kostenoverschrijdingen of zelfs het geheel moeten afblazen ervan (waaronder de miljoenen kostende genoemde carpoolstrook). Projecten die in eerste instantie, soms ondanks negatieve rapporten vooraf, koste wat kost doorgezet werden. Of de Blankenburgtunnel hieraan toegevoegd wordt is nog even afwachten.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft in ieder geval maandag 17 september het startsein voor de aanleg van de nieuwe weg de A24. De nieuwe snelweg verbindt in de regio Rotterdam de A20 met de A15 en wordt onderdeel van het Blankenburgtracé.

De officiële aftrap voor het grote wegproject, waarmee in totaal 1,2 miljard euro is gemoeid, vindt maandag plaats aan weerszijden van Het Scheur, door Rijkswaterstaat steevast benoemd als de Nieuwe Waterweg in publicaties en uitnodigingen tot nu toe. Onder het Scheur komt straks dan ook de Blankenburgtunnel te liggen. Bij de starthandeling voor de werkzaamheden aan de nieuwe weg, die ook wel de Blankenburgverbinding wordt genoemd, zijn verschillende betrokkenen aanwezig onder wie vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, burgemeester Jetten van Vlaardingen, wethouder Kathmann van Rotterdam en gedeputeerde Floor Vermeulen.

Naast de start van de aanleg van de weg is er maandag aandacht voor de projecten van het programma Nieuw Waterland. Dit programma heeft tot doel de kwaliteit van de omgeving van de toekomstige snelweg te versterken. Staatsbosbeheer zal symbolisch de opnieuw ingerichte oostkant van het Vlaardingse Oeverbos openen. Het bos, dat wordt beheerd in opdracht van recreatieschap Midden-Delfland, is het eerste project van het kwaliteitsprogramma dat is afgerond.