Categorieën

Service

Nieuwe directeur en nieuwe leerkracht voor SBO De Parasol

Nieuwe directeur en nieuwe leerkracht voor SBO De Parasol
Onderwijs

Nieuwe directeur en nieuwe leerkracht voor SBO De Parasol

  • Advertorial
  • 21-02-2020
  • Onderwijs
Nieuwe directeur en nieuwe leerkracht voor SBO De Parasol

Anja Kusters is de nieuwe directeur van SBO De Parasol.

MAASSLUIS - De afgelopen periode is SBO de Parasol, een school voor speciaal basisonderwijs in Maassluis, geconfronteerd met personeelswisselingen en -tekorten. Dit heeft er zelfs toe geleid dat er na de kerstvakantie een groep deels naar huis is gestuurd. Zo werden de berichten die dagelijks in de kranten staan, ondanks al onze inspanningen, ook bij deze school werkelijkheid.

De leerlingen die op SBO De Parasol komen hebben extra ondersteuning nodig. Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat het duidelijk is wat er gaat gebeuren. Daarom had het vinden van een oplossing binnen UN1EK de afgelopen weken de hoogste prioriteit.

Inmiddels is het team weer op sterkte en staat er voor alle groepen een leerkracht. Het vertrek van de directeur Dorien Boeljon heeft het bestuur tot de voorjaarsvakantie weten op te vangen door een interim-directeur aan te stellen. Hij heeft zich vooral gefocust op het inspectiebezoek dat onlangs heeft gevonden. De inspecteur heeft alle onderzochte standaarden als voldoende bestempeld. Hij heeft geconcludeerd dat er, ondanks alle personele zorgen, bij SBO de Parasol een bevlogen en betrokken team staat dat professioneel en met passie goed onderwijs verzorgt voor de kinderen.

Na de voorjaarsvakantie zal mevrouw Anja Kusters de functie van directeur van SBO de Parasol op zich gaan nemen. Daarnaast zal in maart een nieuwe leerkracht starten. Het bestuur van UN1EK heeft er het volle vertrouwen in dat het huidige team weer het onderwijs en de rust kan bieden die de kinderen en hun ouders na deze onzekere periode verdienen. Met de nieuwe benoemingen ziet UN1EK de toekomst voor SBO De Parasol vol vertrouwen tegemoet.

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →