Categorieën

Service

Nieuwe uitdaging voor theaterdirecteur Wim Staessens

Nieuwe uitdaging voor theaterdirecteur Wim Staessens
Uit

Nieuwe uitdaging voor theaterdirecteur Wim Staessens

  • Redactie
  • 04-11-2022
  • Uit
Nieuwe uitdaging voor theaterdirecteur Wim Staessens
MAASSLUIS - Directeur Wim Staessens verlaat na 5 jaar Theater Koningshof in Maassluis. Per 1 januari 2023 wordt hij de nieuwe directeur-bestuurder van cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur. De Nobelaer is een multidisciplinair cultuurhuis met kerndisciplines podiumkunsten, bibliotheek, kunsteducatie en sociaal-culturele activiteiten.

,,Het is natuurlijk een prachtige, nieuwe uitdaging, die op mijn pad komt”, zegt Wim Staessens. ,,Ik ben vereerd dat ik deze functie in het nieuwe gebouw in Etten-Leur mag gaan oppakken. Maar eerlijk is eerlijk; het is ook met pijn in het hart dat ik afscheid neem van Theater Koningshof. Ik ga deze bruisende plek in Maassluis zeker missen. Het team is geweldig, er is een passend aanbod met partners en bovenal is er veel en hartelijk publiek dat de vele mogelijkheden van deze culturele hotspot goed weet te gebruiken.”

Wim Staessens wist de afgelopen vijf jaar samen met het team van Theater Koningshof de organisatie weer op de kaart te zetten. Ondanks de pandemie werden talrijke nieuwe activiteiten gestart en nieuwe partners betrokken bij de realisatie van de ideeën en plannen. Wanneer het kon stond de deur wijd open en was iedereen altijd welkom om mee te maken. Niet alleen als publiek meekijken, maar ook als maker mee te bouwen aan een eigen programmering voor Maassluis. Zo gaf Wim initiatief voor een theatervoorstelling met 120 spelers in het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg.

Samen met collega’s gaf hij nog vorm aan het idee van een enthousiaste inwoner uit de stad om met een gelegenheidskoor aankomende maart 2023 de Matthäus Passion te zingen in de Groote Kerk van Maassluis. ,,Ik heb het geloof dat ik een financieel gezonde en enthousiaste organisatie achterlaat met de potentie om nog verder te groeien en te ontwikkelen.” Het bestuur van Theater Koningshof is Wim erg dankbaar voor zijn energievolle bijdrage aan het theater en wenst hem alle succes in zijn nieuwe baan. De aankomende tijd zal gebruikt worden om een passende opvolger te vinden die het bruisende culturele huis van Maassluis met kracht verder kan uitbouwen op de ingeslagen koers.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →