Categorieën

Service

Op- en afritten A20 in Vlaardingen frequent onbruikbaar

Op- en afritten A20 in Vlaardingen frequent onbruikbaar
Nieuws

Op- en afritten A20 in Vlaardingen frequent onbruikbaar

  • Redactie
  • 05-05-2020
  • Nieuws
Op- en afritten A20 in Vlaardingen frequent onbruikbaar
REGIO/VLAARDINGEN - De komende weken zijn de op- en afritten van de A20 in Vlaardingen 's avonds laat en 's nachts vaak niet te gebruiken. In de periode van 11 mei tot en met 9 juni voert Rijkswaterstaat in de avond en nacht diverse onderhoudswerkzaamheden uit op de A20 bij Vlaardingen. Oprit 8 is afgesloten vanwege vervanging van de verlichting in de middenberm van de snelweg, tussen tankstation Rijskade en knooppunt Kethelplein. Op- en afrit 9 wordt afgesloten in verband met het schoonmaken van de bermen langs de A20. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, zijn de afsluitingen nodig, aldus Rijkswaterstaat.

Zo is van maandag 11 mei tot en met zaterdag 16 mei, met uitzondering van 13 mei, oprit 8 vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Hoek van Holland afgesloten. Verkeer wordt geadviseerd ter plekke de andere oprit te nemen, richting Schiedam en dan bij de volgende op- en afrit Vlaardingen te keren. Ook het tankstation en de parkeerplaats Rijskade zijn afgesloten.

Op woensdag 13 mei is op- en afrit nummer 9, Vlaardingen/Holysingel afgesloten op de A20 in de richting Hoek van Holland. Verkeer kan dan op de A20 een andere op- of afrit gebruiken, die bij de Marathonweg of in Schiedam. In Vlaardingen wordt verkeer naar de snelweg via de Burgemeester Heusdenslaan en de Westlandseweg naar de oprit bij de Marathonweg geleid.

De week erop, van maandag 18 mei tot en met vrijdag 22 mei is bij de Marathonweg juist de oprit in de richting Schiedam afgesloten. De omleiding is dan via de Burgemeester Heusdenslaan naar oprit 9 Holysingel. 

De afsluitingen zijn steeds tussen negen uur 's avonds en vijf uur 's ochtends. Op zaterdag tot acht uur.