Categorieën

Service

Openbaar toilet in supermarkt 'voorziet in behoefte'

Openbaar toilet in supermarkt 'voorziet in behoefte'
Nieuws

Openbaar toilet in supermarkt 'voorziet in behoefte'

  • Redactie
  • 21-07-2021
  • Nieuws
Openbaar toilet in supermarkt 'voorziet in behoefte'
MAASSLUIS – Het openbare toilet dat na nieuwbouw op de Vlietlocatie in de nieuwe supermarkt komt ‘voorziet in een behoefte’. Dat schrijft het Maassluise college na schriftelijke vragen van de VSP.

De VSP vindt het teleurstellend dat de openbare toiletvoorziening in een supermarkt gevestigd wordt. ,,Het toilet is dan alleen bereikbaar tijdens openingsuren. Verder moeten gebruikers eer een sleutel ophalen”, schreef de partij in de schriftelijke vragen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

,,Jumbo (de supermarkt waarin de toiletvoorziening zal worden gevestigd, red.) heeft ruime openingstijdens en is al open als de horecaondernemingen nog gesloten zijn. Daardoor is er gedurende een groter deel van de dag een toilet extra beschikbaar in de Binnenstad”, schrijft het college. ,,Hiermee wordt voldaan aan hetgeen is toegezegd tijdens de commissiebehandeling over de Vlietlocatie. Door afspraken te maken met de horecaondernemers is ook rekening gehouden met mensen die buiten de openingstijden van de winkels de Binnenstad bezoeken.”

Het college meldt verder dat het zich wil inzetten om Maassluis verder toegankelijk te maken en erkent de behoefte die er bestaat aan openbaar toegankelijke toiletvoorzieningen. ,,Door middel van de aansluiting op de Hoge Nood app en de komst van het openbare toilet bij de nieuwe supermarkt in de Binnenstad voorzien we in deze behoefte. Op die manier kunnen we snel en haalbaar, ook qua kosten en beheer, aan deze behoefte tegemoet komen.